Eldsjälar en viktig del av samhällsbygget

I Umeå har vi många eldsjälar som som har en brinnande entusiasm inom olika föreningar och jobbar med olika frågor. Dessa eldsjälar engagerar sig ofta ideellt för sin förening eller för en egen sak och anser att något är såpass viktigt att det är värt att lägga ner sin tid och sitt liv för att förbättra eller arbeta med det. Jag beundrar verkligen dessa eldsjälar, det är detta engagemang som har en avgörande stötteroll i samhället. Det är ofta dessa eldsjälars drivkraft som stöttar individer i behov, stöttar unga och driver föreningar framåt.
En av dessa eldsjälar är Yousef Boukhris som finns på Ersängsskolan, hen är en av initiativ taggarna till det projekt som pågår nu i veckan, en tema vecka för värdegrunder ”- Vi är så bra tillsammans”. Målet är att tala värdegrunder och motverka mobbing och negativa normer och strukturer, att våga stå upp för varandra. I samband med rörelsen #metoo tycker jag att sådana initiativ som detta är viktigare än någonsin, att vi lär våra unga vad som är rätt och inte, hur man ska agera mot varandra. Ersängsskolan har haft en historik där man upplevt miljön som lite bråkig men efter insatser från eldsjälar som Yousef så har man funnit stabilitet och en trygg samvaro.
Yousef är också ledare på en förening här i stan som jobbar med ungdomar och idrott, man har också genom idrott suddat ut socioekonomiska gränser och genomfört ett riktigt omfattande integrations arbete för nyanlända. Man har helt enkelt skapat en öppen och trygg plattform. En plats för gemenskap och förståelse.
Många av dessa eldsjälar jobbar inom föreningar som har knappa resurser och inte alltid har större idrottsliga eller mediala framgångar som lockar sponsorer. Jag tycker det är viktigt att stödja dessa, det är oftast dessa föreningar som har de viktigaste framgångarna, att hjälpa och skapa ett bättre samhälle för alla. Jag hoppas att vi inom Umeå kommun i framtiden även ska kunna stötta dessa föreningar så att alla underbara eldsjälar ska kunna göra vårt samhälle bättre.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.