Umeå måste trappa upp arbetet.

Inom Umeå kommun ligger vi efter med vårt klimatarbete, vi måste stärka våra resurser så att alla verksamheter och bolag ska kunna jobba mer konkret och få verkliga resultat.
Umeå kommun deltar i ett antal nätverk för att främja kommunens hållbarhets arbete. Men nu måste vi få verklig handlingskraft inom alla våra verksamheter. Sker detta genom att ingå i fler nätverk, för oss i MP är inte detta svaret. Vi måste jobba med verktyg som ger oss konkreta resultat. Vi måste visa verklig handlingskraft nu. Regeringens miljömål inom Agenda 2030 måste böja genom syra vår kommun på alla nivåer. I en tid då experterna anser att även Parisavtalet inte räcker till så måste vi nu fokusera på konkreta handlingar och få konkreta resultat.
Under dagens kommunfullmäktige kommer vi från MP Umeå presentera två konkreta förslag som kommer ge oss bättre verktyg för att klara klimatomställningen, den första är att aktivt ta fram en strategi som konkret ska implementera Agenda 2030 inom alla verksamheter och bolag samt att för dem samma ska det redovisas hållbarhetsbokslut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.