Regeringen skapar fler förutsättningar för att leva hållbart

Nu har vår röd-gröna regering satsat ytterligare med att göra det enklare att ställa om till en mer hållbar livsstil. Detta genom att införa ett ladda hemma stöd där småhusägare kan få uppåt halva kostnaden subventionerad när man installerar en ladd enhet hemma för el-bilar.

Idag är transportsidan en av de största utmaningarna när det kommer till klimatomställningen och transporterna står idag för uppåt en tredjedel av Sveriges totala utsläpps netto. El-bilen har nu äntligen börjat ta marknaden med storm och det är viktigt att regeringen skapar förutsättningar som denna för att underlätta och göra det enklare för fler och fler att välja fossil fria transporter.

Det nya ladda hemma stödet börja gälla från första februari 2018, men kommer täcka de installationer som görs redan från årsskiftet och täcker en max kostnad på 10000kr. Detta skapar verkligen förutsättningar för fler att enklare kunna göra hållbara investeringar som detta. Tillsammans med de tidigare satsningar som regeringen presenterat för att gynna övergången till fossil fri transporter så har man nu verkligen öppnat dörren för att gå över till ett modernt och hållbart sätt att transportera sig.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.