Nytt center för cykel och kollektivtrafik

Tidigare har regeringen infört ett bonus-malus-system för lätta fordon och premie vid köp av el cykel. I kommande budgetproposition så satsar man ytterligare på hållbara transporter genom att föreslå en förlängning av stadsmiljöavtalen som därmed blir en mer långsiktig lösning för finansiering av kollektiv- och cykelåtgärder i svenska städer. Regeringen kommer att mellan 2018 till 2029 satsa 1 miljard årligen samtidigt så satsar man fem miljoner kronor per år 2018-2021 satsas på ett nationellt kunskapscentrum för cykelforskning. Denna satsning kommer förhoppningsvis leda till ökade möjligheter till synergier mellan kollektivtrafik- och cykel forskningen.

Det är viktigt att regeringen fortsätter satsa på att få till fossilfria transporter, vi måste också skapa en mentalitet som sätter cykel och kollektivtrafiken i större fokus än bilen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.