Jag tackar nej till fortsatt kandidatur i landstings/regionlistan.

Under 13 års tid har jag verkat och arbetat för att vi i Miljöpartiet på lokala planet i Umeå ska kunna påverka den kommunala politiken så mycket som möjligt. Bland annat är jag glad över att vi i Miljöpartiet sedan senaste valet har ett politiskt samarbete med Socialdemokraterna i Umeå kommun; ett samarbete genom vilket vi i vissa delar har kunnat påverka den kommunala politiken i miljöpartistisk riktning.

Vid senaste kommunvalet blev jag den mest personkryssade Mp-kandidaten till kommunfullmäktige i Umeå. För det har jag tackat väljarna. I samband med provvalet som genomfördes internt i Miljöpartiet i Västerbotten i november blev jag den kandidat som fick störst förtroende för att vara med landstings/regionvalsedeln. Jag är hedrad över det förtroendet. Jag vill tacka partimedlemmarna i Västerbotten för det stödet. 

Sedan många år tillbaka finns det interna konflikter i Miljöpartiet i Umeå och Västerbotten. Många medlemmar har varit involverade och berörda av konflikterna. Särskild utsatta har våra förtroendevalda med utländsk härkomst varit då dessa många gånger har blivit utsatta inte bara för välförtjänt kritik, utan även för kulturrasism. Tyvärr har partiet på riksplanet inte gjort något nämnvärt för att motverka denna kulturrasism vars starkaste kännetecken är att demonisera, förtala och smutskasta ”den andre”.

För att bidra till att lösa de interna konflikterna, medverka till en god fortsättning för partiet och för att värna om vår potential att fortsätta vara en politisk kraft att räkna med på lokala och regionala planet har jag idag meddelat vår valberedning att jag önskar att andra partivänner tar över stafettpinnen. Därmed har jag meddelat att jag tackar nej till fortsatt kandidatur till landstings/regionlistan trots stödet från medlemmarna. I övrigt fortsätter jag mitt politiska arbete och mina uppdrag fram till valdagen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.