Nu blir det enklare för småföretagen att anställa

För oss i MP har det länge varit en viktig fråga att värna villkoren för småföretagare. En viktig åtgärd som vår röd-gröna regering har genomfört är att sänka tröskeln för att anställa som för många företagare är ett stort steg.

Från miljöpartiet sida har vi föreslagit och fått igenom en skatterabatt för första medarbetaren. Förslaget innebär att företagare nu har möjlighet att anställa sin första medarbetare utan att behöva betala full arbetsgivaravgift på lönen under det första året. Detta ger småföretagare att kunna enkelt möta behoven från sina respektive marknader genom att expandera sin egen verksamhet och samtidigt få stärkta resurser för att enkelt kunna hantera den period verksamheten ofta är lite mer känslig ekonomiskt under expansionsfasen. Arbetsgivaravgiften kommer att sänkas med ca 21%.  Förslaget gäller både enskilda firmor, ABn och HBn. Detta innebär att uppåt 300000 företag har fått stärkta resurser för att anställa och expandera sina verksamheter.

Vi röd-gröna har gjort det enklare att expandera sin verksamhet från att vara egen företagare till att bli arbetsgivare är stort steg som innebär både mer ansvar och fler möjligheter. Att det går bra för våra företag är en viktig pusselbit i samhällsstrukturen och kommer samtidigt att se till att minska arbetslösheten och att alla som kan jobba också har ett jobb att gå till.

Detta blir ett gott exempel hur man genom att ta ansvar för flera områden kan få en enhetlig framgång som gynnar alla, genom skattehöjningar på miljöområdet skapar det utrymme som behövs för att genom en grön skatteväxling kunna möjliggöra satsningar som detta.

Genom att höja skatter på det som vi vet förstör vårt samhälle och vår planet, utsläpp och ineffektiv resursanvändning Kan vi nu sänka skatter på företagande och arbete.

 

En kommentar

  1. Olle

    Jag vet att vi måste göra nåt åt miljöfarlig verksamhet men vet också att vi i Sverige kan inte gå i bräschen för detta med stora skattehöjningar för detta slår då ut svensk industri. Detta måste ske globalt .Vad hjälper det att svenska produkter slås ut när lågprisländer inte blir beskattade på samma sätt. Då måste tullar till för att kunna stoppa dessa importprylar som tillverkas miljö ovänligt . Detta är ju en efterapning av de tidigare reglerna för lägre arbetsgivaravgift för unga. Då fördömdes detta men nu går det bra??

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.