Lagförslag om ensamkommande ungdomar

Nu är lagförslaget färdigt som ska ge de flesta ungdomar som kom som ensamkommande 2015, men som har fått avslag efter de fyllt eller bedömts vara 18 år, en ny möjlighet att stanna.

Lagförslaget kommer att skickas ut i dag, den 30 januari, på remiss till olika myndigheter och  organisationer som därefter har 3 veckor på sig att komma med synpunkter. Ambitionen är att lagen ska träda i kraft i sommar, därför är tidsplanen hårt pressad.

I höstas presenterade Miljöpartiet och Socialdemokraterna ett lagförslag som ska ge de flesta ungdomar som kom som ensamkommande 2015, men som har fått avslag efter att de fyllt eller bedömts vara 18 år, en ny möjlighet att stanna. Det är något som vi i partiet har jobbat hårt för sedan vår kongress förra året och det är ett viktigt förslag för oss, de ensamkommande ungdomarna och det medmänskliga Sverige.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.