Nu gör vi det ytterligare enklare för företagare.

Som jag har skrivit tidigare så har vi röd-gröna underlättat det för små företag att anställa fler och utveckla sina verksamheter och nu fortsätter vår röd-gröna regeringen att göra det enklare för företag.

Nu presenterar vi röd-gröna förenklingar för företagare som vill starta och driva företag. Regeringen har i dag gett Tillväxtverket och Bolagsverket i uppdrag att utveckla verksamt.se genom exempelvis innovationstävlingar, innovationsupphandlingar och tillgänglig görande av öppen data på webbsidan. Syftet är att kunna erbjuda fler och mer individuellt anpassade tjänster till företagare.

Detta går också hand i hand med den utveckling som vi röd-gröna satsat på inom digital tjänster, med hjälp av bland annat artificiell intelligens, förväntas revolutionera och effektivisera både näringsliv och offentlig förvaltning. Regeringen ger nu Bolagsverket och Tillväxtverket i uppdrag att arbeta mer med innovation arbetssätt och sam skapande för att öka utvecklings- och innovationstakten med verksamt.se. Exempel på arbetssätt skulle kunna vara innovationstävlingar, innovationsupphandling, tillgänglig görande av öppen data eller samverkan i policylabb.
Det är bra att det tas fram långsiktiga mål för verksamt.se så att företagare enkelt och med en hög grad av automation ska kunna få personligt anpassad information och vägledning helt digitalt. Det är viktigt att våra myndigheter tillvaratar de möjligheter som ny teknik och nya arbetssätt möjliggör. Tillväxtverket och Bolagsverket får totalt 5 miljoner kronor för att genomföra uppdraget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.