Petter Nilsson(SD)

Fackets värdegrund är SD:s!

Fackföreningarnas värdegrund var rimligen närmast SD:s redan när alla övriga partier slöt samman i en nyliberal linje, där invandring skulle locka arbetskraft i en enorm uppfattning.
Om fackföreningspamparna på riktigt skulle ha medarbetarfokus, hade man tydligt signalerat att den nyliberala linjen inte alls var en bra väg framåt ifall man ville medarbetarna väl.

I stället stöttade man i vanlig ordning Socialdemokraterna och övriga partier som verkade för att sabba arbetarnas löner och villkor genom att konkurrensutsätta den svenska arbetskraften ytterligare.

LO fortsätter att använda arbetares pengar till att stötta Socialdemokraternas valrörelse.

Desamma Socialdemokraterna som i regering bidragit till uppluckrande i LAS, marknadshyror (som man lögnaktigt hävdade att SD skulle verka för under valrörelsen 2018), minimilöner som sätts av EU (och därmed tar avsteg från den svenska modellen), etc.

Har tagit upp min inställning om facken förr. I mitt arbetsliv(fd svetsare) har jag stött på otroligt bra företrädare från facket, människor som verkligen har gjort en enorm insats för sina medarbetare – men långt ifrån endast. Har även sett fackligt förtroendevalda som haft en mer politisk inställning till sitt förtroendeuppdrag.

Jag är i grunden är väldigt positivt inställd till fackföreningsrörelsen. I grunden.
Men fackföreningarna är på många håll renodlade Socialdemokratiska propaganda-apparater.

Fackföreningar är inte politiskt oberoende.

SSAB:s avdelningsmedlemmar röstade fram en ordförande med uppdrag för Sverigedemokraterna nyligen. Dröjde inte särskilt länge innan fackpamparna petade bort honom.

IF Metall förklarar att eftersom han har dubbla uppdrag, så borde han inte ha varit valbar från första början till SVT.

IF Metalls presstalesman Jesper Pettersson motiverar beslutet med att Ulf Karlström har dubbla uppdrag.

– Vi anser inte att ett förtroendeuppdrag i vår fackförening är förenligt med det politiska uppdraget i Sverigedemokraterna. Det är ett enhälligt beslut som grundar sig på våra stadgar. Jag har svårt att spekulera i att han skulle tvinga sig kvar på posten. Det verkar inte vara aktuellt, säger Jesper Pettersson.

Fackets grundläggande värdegrund är i realiteten SD:s. Självklart ska svenska arbetstagares intressen värnas. Att man från fackligt håll väljer att stötta det motsatta är absurt.

Ifall fackföreningarna fortsättningsvis ska motarbeta de egna medlemmarna, så är frågan i vilken omfattning de kommer se fortsatt medlemstapp. De binder helt enkelt ris åt egen rygg.

En fortsatt minskande organisationsgrad ser jag iallafall som något väldigt negativt. Även om politiska fackligt aktiva ser det som något positivt – för att man blir av med SD:are.

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

9 kommentarer

 1. JP

  Men snälla nån, vem går på detta dravel?

  Här kommer några exempel från SD:s arbetsmarknadspolitik

  SD vill bland annat:

  -Att lagen som kräver att chefen ska informera dig om förändringar på jobbet (MBL) ska tas bort, särskilt på små företag. Partiet vill i stället införa en ”skyldighet” att informera om förändringar. Risken finns att denna nya MBL blir helt tandlös, eftersom SD överväger att inte ge facket rätt att begära skadestånd, eller rätt att kalla till centrala förhandlingar, om arbetsgivaren bryter mot skyldigheten.

  -Förändra lagen om anställningsskydd (Las) och låta småföretagare göra fler undantag i turordningsreglerna om du blir uppsagd på grund av arbetsbrist.

  -Göra det billigare att säga upp dig på grund av personliga skäl, i alla fall på små företag.

  -Förbjuda ditt fack att vidta stridsåtgärder mot företag där facket inte har medlemmar. Partiet tror inte på risken att oseriösa arbetsgivare då kan försöka tvinga dig att avstå från fackmedlemskap vid anställning.

  -Inte ha arbetskraftsinvandring, trots Ams beräkningar om att en kvarts miljon yrkesmänniskor kommer att saknas inom tio till femton år. I stället ska du och din familj föda fler barn, jobba uppåt sjuttio och gå in tidigt i yrkeslivet.

  -Inte lägga mer pengar på din arbetsmiljö.

  Hur kan någon från detta parti säga sig företräda den gemene arbetaren i fackliga frågor?

 2. Håkan

  Föga förvånande öser den avlagde gamle S-politrucken i Umeå galla över Jimmie Å i detta ärende.Faktum är ju att Metall har spolat Luleå arbetaren på grund utav att han är Sverigedemokrat.Det ödet har hänt många Sverigedemokrater.

 3. Ulf Parde

  Denna LO-Susanna gjorde en svag insats i tv. Det var väl därför hon inte vågade debattera direkt mot Jimmie.

 4. Marko

  Ser att antidemokratiska hycklarkungen Lennart skrattar åt detta och försvar det med innehållslösa floskeln alla människors lika värde.
  I vanlig ordning saknas intellekt för att han ska begripa att det han försvarar är raka motsatsen.
  En diktatur där man bara får representera medborgare om man är sosse.

 5. Per

  Ähh…lilla betydelselösa Lennart är ju ingenting att bry sig om. Men hoppas kan man ju att många lämnar Metall nu med sådant patrask till fähundar vid rodret. Sd röstarnas pengar vill dom nog inte vara utan.

 6. Fd metallare

  Nu är det ju så här att inom den fackliga rörelsen så finns det något som heter ”Allas Lika värde”.
  Det är något som inte finns inom SD.
  Det visar ni ju här gång på gång i era kommentarer. Det är orsaken till att en SD:are inte kan företräda dom fackliga medlemmarna.
  Att Petter sedan skriver att han är för den fackliga organisationen är en sak men det vet vi ju alla att SD i grunden vi få bort organisationerna och deras inflytande

  • Erik

   Ja du metallare, skandalerna inom facket är många, tex Wanja L Wedin lägenhetsaffärer, fack pamparnas spännande strippklubb besök i Danmark var det väl, och medlemmarna stod för notan. Så snacka inte en massa skit om ”allas lika värde”!

 7. HERMAN

  FdMetallare det är ju tvärtom det är ju ni som inte tycker att SDväljare har lika värde som övriga befolkningen. Djävla ryssfasoner från LO och Sossarna. Gå ur metall alla SD röstare 30%mindre i kassan för metall, riktigt kännbart

 8. Bättre förr

  När man blir äldre börjar man få lite perspektiv på saker. Föryngringen av riksdagen är väl till för att bli av med folk som har fått perspektiv och ersätta dem med andra, SD är väl ett undantag så tillvida att medelåldern där har mer att göra med att partiet är relativt nytt. Dock, Svenskt näringsliv och deras föregångare har så länge jag minns hävdat att de önskar större löneskillnader, och att de i viss mån är emot allt för bra trygghetssystem hör nog ihop. En orsak till detta ställningstagande är nog att man vill få det lättare att rekrytera chefer, för små löneskillnader gör att många avstår från avancemang på jobbet då det gör för små fördelar i livspusslet men i stället stora nackdelar. Man försöker ju även med system av olika slag underlätta chefernas arbete och minska deras ansvar om nåt skiter sig Att då se till att det finns fler som tar de enkla jobben och sänker lönerna för dessa gör ju då att även t.ex. mellanchefer kan betalas lägre och ändå bli lättare rekrytera eftersom trygga och någorlunda avlönade jobb för enkla sysslor inte längre finns. Sen att många miljardärer anser sig vara filantroper kan nog ifrågasättas, den oftast måttliga del av deras förmögenhet och avkastningen från förmögenheten bör nog jämföras med deras ökade rikedomar, dubblad för många av dem under pandemin, och med den skatt de betalar i olika länder jämfört med vad kreti och pleti betalar jämfört med deras förmögenhet och inkomst, och då skänker dessa filantroper ofta mindre jämfört med sina tillgångar och de skatter man betalar om man tänker på att de sällan betalar lika stor % i skatter och punktskatter jämfört med vanligt folk som dels betalar mycket i punktskatter relativt inkomsten och dels får högre skatt redan vid måttliga inkomster jämfört med miljardärerna som dels kan trixa lite med räntesnurror och dels välja att skatta och förlägga sina företag i de mest fördelaktiga länderna. Grejen med de rikastes sätt att driva politik handlar om att kunna rekrytera folk som kan påverka politiker mm, och dels vara PR-mässigt fördelaktiga ansikten utåt, det är det billigaste sättet för dem att påverka effektivt, men du och jag får betala och vissa av oss får göra grovjobbet, t.ex. som poliser och lärare och vårdanställda mm.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.