Petter Nilsson(SD)

Godhetssignalering – viktigare än sina barn för MP?

”– En förälder kanske tänker – oj, det är bara mitt barn som har svenska som modersmål på den här skolan. Men stimulerar man dem istället att göra skolvalet i grupp, då blir de inte lika oroliga”, säger Karin Pleijel(MP). Detta ur gp.

Vissa partier har ett slags godhetsklingande och snällt namn, vilket gör det lätt för den oinsatte att lägga sin röst på partiet.
Exempelvis miljöpartiet, eller folkpartiet.

I realiteten har de som allt rätt bra förspänt, och kan få hyggligt bra förtroende trots att de inte för en vidare bra politik.

Ett sånt här utspel tenderar bara att göra att man förlorar röster trots att man har ett snällt namn. Trots att media stöttar upp partierna. Begriper inte alls taktiken i det.

På tal om godhetssignalering, kosta vad det kosta vill. Övriga partier i Region Västerbotten vill prompt ha igenom administrativt betungande satsningar såsom genderbudgeting, jämställdhetsintegrering, hbtq-diplomering m m.
Alejandro Caviedes(S) tycks ha tagit på sig ledartröjan för godhetssignalerande frågorna som de övriga partierna vill prioritera över vård och vårdpersonal.

För det första är jag någonstans tacksam över att han lyfter regional politik. Det är ett område som alltför ofta hamnar i skymundan. Vill tro att det också är en av anledningarna varför övriga partiers positiva inställning till stigande administration också inte synas i sömmarna.

Men. Precis som jag skrivit innan så har vi klar lagstiftning och föreskrifter kring hur region Västerbotten ska bedriva vård. Vi har kompetent personal. Jag har förtroende för vår personal.
Att som övriga partier säger, att hbtq-diplomering skulle lösa problemet man identifierat: att personalen aktivt diskriminerar människor på grund av sexuell läggning – är inget kort om misstänkliggörande. Därav rubriken i mitt tidigare inlägg: ”Varför saknar övriga partier förtroende för personalen”.

Rimligen hade pengarna gjort större nytta i form av satsningar på sjukvård och vårdpersonal.

Kanske inget nytt i argumentationslinjen, och kanske lite utanför ämnet för dagens inlägg – men hade tid svar nu på morgonen, så varsågod Alejandro. 😊

Avseende rapporten ”Hbtq-personers upplevelser av Region Västerbottens hbtq-diplomering” av Ida Linander och Maria Nilsson, ska sägas att det är en kvalitativ studie(tematisk analys) med 13 deltagare (vilket sedan kom till att bli 12 – varav två av personernas svar viktas mindre de tio kvarstående). Intervjupersonernas berättelser står i fokus (induktiv ansats – det vill säga att slutsatsen kommer först, och därefter generaliseras premissen i efterhand) för analysen.

I ingressen i sammanfattningen går att läsa följande: ”Intervjuerna representerar olika erfarenheter av regionens hbtq diplomering, men också olika åsikter och perspektiv. Vissa menar att hbtq diplomering är bra och viktigt, något alla kliniker bör genomgå medan andra har en mer avvaktade hållning och delvis problematiserar fenomenet”(sid 3).

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

5 kommentarer

 1. Marko

  Totalt vidrigt att använda små barn som experiment för totalt katastrofalt misslyckad politik i decennier som MP är högst ansvarig för.
  Man kan inte tillägga mycket mer, alla utom dessa totalt verklighetsfrånvända inser redan detta.
  Självklart så bor hycklaren i vanlig ordning i ett totalt kritvitt område.

 2. Jonsson

  Jag undrar om Kvinnokliniken genomgått någon certifiering, och vilken i så fall!?
  Pappor får inte vara på BB-salen, i Umeå, längre (och det beror inte på covid). Denna exkludering gynnar knappast jämställdhet. De nyfödda ska numera ligga i en hopvikbar tunn och ranglig plastkartong, i moderns säng, och bäras runt i ett tygsjok, vid t ex toabesök (och dusch?). Om de inte blir utsparkade från BB, dagen efter födseln och innan lunch, uttröttade och yrsliga. Det är ovärdigt. Förr i tiden höll man koll på barnen, som förvisso klarar sig ett tag utan mat, men ibland faller blodsockret och de behöver stödmatas. Förr i tiden skulle barnet ligga i egen säng av säkerhetsskäl.
  Sen kommer dessa screeningar på de nyfödda: hörsel, höfter och huvudomfång. Vilket skapar oro hos föräldrar (kolla gärna diskussioner på nätet). Och onödiga, jobbiga undersökningar. Förmodligen rör det sig om forskning.
  För att inte tala om köerna till BUP när barnet börjat skolan. Skolans krav på diagnoser är oroande. Sjukvården, skolan och politiken behöver tänka om. Hbtq-certifiering är kanske inte det mest angelägna för Region Västerbotten.
  Och nej, Mp ska inte tillåtas använda barn som integrationsverktyg.

 3. Arbetare

  Vi kan ju titta på hur ”bra” det fungerar på skolor här i Umeå.
  Ett av mina barnbarn har gått på Ålidhemsskolan .
  Det tog två dagar innan första rånförsöket utfört av ett gäng av kulturberikande bakgrund.
  EY WALLA SVENNE DE DÄR ÄR VÅRRAN MOBILTELEFON , eller något liknande .
  Som tur är avbröt en lärare rånförsöket.

  Sedan följde tre år av samma beteende .
  Alla ”svenska ” barn i klassen visade sig ha upplevt antingen rånförsök eller ofredande under sin högstadietid , värst var det för blonda tjejer .

  Är det så illa här i Umeå , hur illa ska det då inte vara där ” svenskarna ” är i minoritet?

 4. Håkan

  Nästa förslag torde väl vara att Sharialagen ska användas i stället för Svea rikes lag.Jag har slutat att förvånas.Die Grunen i Tyskland har på förslag att just Sharialagen ska kunna användas där.De gröna har i nuläget 15% av valboskapen.Hur TYSKARNA ställer sig till detta vanvett är okänt i skrivande stund.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.