Ytterligare förslag för att förbättra Socialförsäkringen

Att vara fattig i ett rikt land är mer än svårt och jag tror att många glömmer bort det eftersom genomsnittet faktiskt har så de kan betala fönsterkuverten och lite till.

 
Men vi får inte blunda för att klyftorna i samhället har ökat sedan början av 2000 talet. Under 2002 hade de fattigaste av befolkningen i genomsnitt 6166kr månaden att leva på under 2008 hade samma grupp 6069 kr i månaden att leva på alltså 97kronor mindre.Statistiken kommer från SCB
 
 
För att kunna minska klyftorna behövs bättre förutsättningar för att försörja sig själv och därmed mer arbetstillfällen men också ett par önskvärda förändringar i socialförsäkringen.
 
Socialförsäkringen måste ses över och moderniseras utifrån dagens verklighet för att minska de ökade klyftorna. Att ha ett vettigt boende och mat på bordet borde vara en självklarhet i Sverige.
 
2006 höjdes underhållsstödet med 100kronor efter att ha legat på samma nivå sedan 1982. Idag 4år senare är stödet detsamma1273kronor. Märkligt att just detta bidrag som faktiskt gynnar de mest behövande barnen inte har höjts med mer än 100kronor de sista 16åren…..v erkligen bessynerligt!   
 
Jag föreslår
  • Höj underhållsstödet till minst 1500kr/månad
  • Ge ensamstående föräldrar möjligheten att överlåta föräldrapenningdagar till nära anhörig/annan vårdare av barnet
  • Låt föräldrarna få möjlighet att vara helt föräldraledig samtidigt under barnets första levnadsår
  • Höj bostadsbidraget för barnfamiljer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.