Många bäckar små, ett fantastiskt vårtecken

Snart har vi första april och våren är på G

Dom första snödropparna tittar fram vid husväggen, hästhoven lyser gul i dikesrenen, torghandeln har dragit igång och tulpanerna lyser i olika färger. Tak dropp, fågelkvitter och solstrålar väcker liv i oss. Alla dessa underbara vårtecken. Tänk vad viktigt att vi är rädd om miljön.
Vilket är ditt bästa vårtecken?
Ett av de allra vackraste vårtecknen som finns i Sverige har funnits över hundra år. Det är ett vårtecken som gör mig glad! Ett tecken på att man värnar om sina medmänniskor, ett tecken som jag förknippar med ljus, hoppfullhet och kärlek. När försäljningen av den nu så välkända symbolen startade var det för att stötta barn som drabbats av dåtidens största hot, TBC.
Ja du har helt rätt, självklart är det Majblomman jag menar. Majblomman som lyser upp kavajslaget, majblomman som talar om vår, majblomman som visar på medmänsklighet.  
Barnfattigdomen varierar från de fattigaste till de ekonomiskt välmående områdena i en stad men är aldrig ok. EnligtRäddabarnens rapport varierar barnfattigdomen över landet, med den lägsta nivån i Halland(6,7%) och den högsta nivån i Skåne(15,8%). Den ekonomiska utsattheten i en barnfamilj varierar år från år och påverkas av både in- och utflyttning och hur arbetsmarknaden ser ut. Man kan också utläsa att familjer med invandrarbakgrund inte ökat sin inkomststandard i samma takt som övriga barnfamiljer. Tänk vad viktigt det är att stötta den fria företagsamheten för att skapa fler arbetstillfällen.  
Mellan 1991 till 1997 var 22,3% av barnen i Sverige under fattigdomsgränsen och barnfattigdomen har sedan sjunkit till 10,9%(210 000barn) för att under 2008 stiga till 11,5%(220 000barn) i ekonomisk fattigdom. Och orsakerna till ökningen tros beror på en ökad arbetslöshet. Men om man spekulerar torde det även kunna bero på en ökad invandring och ett ökat antal ensamkommande flyktingbarn.Tänk vad viktigt att vi har en intigrationspolitik som uppmanar till att människor får möjlighet att vara självförsörjande och att det finns goda möjligheter att intigreras i samhället. 
Tänk att något så litet som Majblomman kan vara så stort!  
För att förändra Barns verklighet måste det finns politiska beslut som gynnar en människan. En politik som förordar arbetskraftinvandring, fri företagsamhet, kvinnligt företagande. En politik som tar vara på individen utifrån ett holistiskt perspektiv med fötterna kvar i myllan och det kollektiva samhället.  
Vill du bidra engagera dig eller köp i alla fall en Majblomma

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.