Föräldraskap är en gåva att ta hand om

Att vara förälder är stort och ansvarsfullt, samtidigt en värdefull gåva. En ortoligt viktig uppgift som inte är en självklarhet utan består av en hel del skyldigheter och massor med ansvar.  

Efter att ha tagit del av Owe Fredrikssons artikel i måndagens VK känner jag avsky och upprörhet av att förvaltningsrättens bedömning och beslut. Hur är det möjligt att man ger kriminela föräldrar som odlar knark hemma rätten att fortsätta ha vårdnaden om sina barn?

Hur tänker förvaltningsrätten när de tar ett så ödesttiget beslut för andra indiver? Dessa individer som är små barn och behöver vettiga vuxna när föräldrarna brister. Trots rekomendationer från polisen och socialtjänstens utredningar som visar att hemmiljön är direkt olämplig för barnen fattas detta beslut.  

Visst är det bra att man värnar om att barnen skall få behålla sina föräldrar men inte i absurdum. Jag tycker att det borde finnas lösningar. En lösning som utgår från barnets bästa där det viktigaste är att barnet får bo med ansvarsfulla vuxna,känna trygghet & kärlek.

Att man som förälder kan få stöd i sitt föräldraskap eller i umgänge med sitt barn borde och är en möjlighet.

Men en del föräldrar har inte förstått ett dugg.

Så om sanningen skall fram så är inte alla lämplig att vara förälder.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.