Kärlek är aldrig fel!

Läste några rader i ett inlägg som engagerade. Sen jag läst kännde jag att du var värd ett svar. Ett svar som beskriver vad det handlar om. En grundfilosofi men männisan i centrum över sina egna livsval.  

"Brukar inte reta upp mig så mycket på politik och partier men nu gör jag det! Ett parti har gått ut med att dom vill tillåta månggifte. Givetvis blev ju många människor upprörda och då står det en människa i tv och flinar och säger att det sa dom bara för att skapa en debatt. Men vaffan??? Lika mogen som en trulig och utåtagerande tonåring som vill väcka uppmärksamhet."

Uppretad= Engagerad=BRA!

Det handlar inte om ett förslag för att väcka uppmärksanhet. Det handlar om människors egen och fria vilja. Människors egen makt att välja hur han, hon hen vill leva. Det handlar om den fria viljan att älska, leva och gifta sig med den man vill. Precis som vi i Centerpartiet jobbat politiskt för homosexuella människors rätt att gifta sig jobbar vi nu för bisexuellas rätt att gifta sig med varandra. Kärlek kan aldrig vara fel!

 

 

 

 


4 kommentarer

 1. Betraktaren X

  Hur menar du egentligen? Jag trodde att ni slopat förslaget angående månggifte.

  Och vad menar du med: ”Precis som vi i Centerpartiet jobbat politiskt för homosexuella människors rätt att gifta sig jobbar vi nu för bisexuellas rätt att gifta sig med varandra.”
  Det finns väl inget som hindrar bisexuella från att gifta sig med varandra?

 2. Daniel

  Jobbar ni också för att vi som är ickemonogama ska få ingå juridiska avtal med alla våra partners så att alla kan åtnjuta de juridiska skydd och fördelar som redan finns för monogama människor? Jag vill att alla mina partners ska ha arvsrätt för när jag dör exempelvis, men med nuvarande lagstiftning kan jag bara ”gifta” mig med en människa och hen får då alla fördelar.

  Jag är ointresserad av äktenskap som instans eller ceremoni, men jag vill att mina partners ska få samma rättigheter som monogama par får. Det går inte med dagens juridiska situation.

 3. Anna-Karin Sjölander (C)

  Daniel i förslaget till Centerpartiets idéprogram stod ”Politiken bör varken avgöra hur många människor man får leva tillsammans med, gifta sig med eller vem som skall ärva ens tillgångar”

  Grundtanken är alltså att du som individ skall ha eget mandat över ditt liv!

  Tyvärr har media dragit igång en hätsk debatt och valt att benämna förslaget som månggifte. Synnerligen olämpligt och missvisande. Ordet månggifte har flyttat fokus från grundtanken och inneburit allt för många negativa associationer vilket med största sannolikhet innebär att förslaget stryks helt ur programmet.

  Svensken är uppenbarligen inte mogen för att fatta beslut om vem man vill leva med, gifta sig med eller vem som skall ärva ens pengar. Utan många förväntar sig tydligen att politiken skall styra dessa val. Och framför allt verkar media vilja ha oss kvar i fållan!

 4. Anna-Karin Sjölander (C)

  Svar till Betraktaren X (2013-02-07 18:32)
  Vi har aldrig pratat MÅNGGIFTE! Vi har pratat om vikten av att du som individ skall få välja din eller dina partners. Och att Politiken inte bör avgöra hur många människor man får leva tillsammans med, gifta sig med eller vem som skall ärva ens tillgångar. Idéprogramet är fortfarande inte spikat, vi processar fortfarande innehållet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.