Hur är förtroendet för Försäkringskassan?

22% har stort förtroende för Försäkringskassan och 36% har ganska litet förtroende enligt undersökningen från SOM- institutet vid Göteborgsuniversitet som nyligen publicerats.

Socialförsäkringen och försäkringskassan är emellanåt hett debatterad och det vi vet är att de som aldrig varit i behov av sjukpenning eller annan sjukförmån är Försäkringskassans största kritiker. Allt det som fungerar utan att du behöver agera (tex. barnbidraget) glöms ofta bort. Dom som behöver Försäkringskassans stöd vid sjukfall eller i samband med rehabilitering har visat sig vara otroligt positiv till handläggningstider och bemötande. Men de positiva rösterna hörs inte i media, tyvärr!

 • 97 av 100 som ansöker om sjukpenning får det
 • 85 procent får den utbetalad inom 30 dagar

Om någon undrat…..

6 kommentarer

  • Anna-Karin Sjölander (C) (inläggsförfattare)

   Centerpartiet är ett oppositionsparti och stöttar vissa S beslut, badhusbygget är ett.
   En bra politik bygger på att vi som partirepresentanter stödjer de förslag som gynnar de flesta medborgare.
   Och Centerpartiet har definitivt sagt JA bygg ett badhus!
   Men vem har sagt att det måste vara ett äventyrsbad?
   Vi måste kunna erbjuda alla barn simundervisning och för att de skall fungera måste det finnas ett badhus!

 1. jrl

  F-kassan gör ett suveränt jobb och har ett väldigt bra bemötande! Är det regelverket man är missnöjd med borde man kanske rikta sin kritik mot politikerna istället. Skriv on det kvällstidningar, om ni har råd!!

  • Anna-Karin Sjölander (C) (inläggsförfattare)

   Roligt att du fått ett bra bemötande. De allra flesta som jobbar med människor i socialförsäkringen gör det för att dom har ett genuint intresse att hjälpa sina medmänniskor att tolka regelverket eller att hjälpa dem att göra en plan för deras rehabilitering. Men visst kan det finnas behov av att ifrågasätta regelverket. Men ett är säkert, vi måste vara rädd om den sociala tryggheten.
   Men vi måste ha en socialförsäkring som är anpassad till nutiden. Hoppas & önskar att fler engagerar sig politiskt för ju fler vi är dess fler blir idéerna för en hållbar framtidspolitik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.