Matvanor och hållbarhet hör ihop.

Våra matvanor är betydelsefulla för hälsan och välbefinnandet. Matvanorna och hållbarhet hör ihop på alla sätt. En omställning till mer hållbara matvanor betyder bättre balans i näringsintag och ökade möjligheter att fylla behovet av vitaminer och mineraler. Det bidrar till en bättre folkhälsa samtidigt som det kan vara ett sätt att förebygga viktuppgång.

Vi äter lite för mycket kött och vill vi bidra till ett annat klimat och till en bättre hälsa måste vi agera. Ett bra sätt är att äta mera lokalproducerat och att välja grönsaker och frukt före kött.

Livsmedelssektorns miljöpåverkan är stor och ger upphov till negativ miljöpåverkan, men också miljönytta i form av t ex öppna landskap och biologisk mångfald. Den offentliga sektorn har ett stort ansvar för arbetet med att nå de nationella miljömålen men även för att nå de nationella folkhälsomålen. Jag föreslår därför att Umeåkommun under See veckan serverar klimatsmart mat i all kommunal verksamhet.

 

Hur svårt kan de vara?

 

Inte svårt alls bara att bestämma att vi skall välja klimatsmart!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.