36

36 dagar kvar till valdagen men ett är säkert, valet har redan börjat.

Varje dag du stiger upp skall du känna dig trygg i att kläderna du klär på dig skall skydda dig mot kyla utan att förgifta ditt skinn.

Varje måltid du äter skall du känna dig trygg i att äta det som ligger på tallriken, penicillinet skall inte vara i köttet på tallriken utan skrivas ut av din läkare.

Varje dag skall du känna tryggheten att lämna dina barn på förskolan utan att oroa dig över om leksakerna de leker med skall vara cancerframkallande.

Varje dag du är i behov av transport skall du veta att det finns möjlighet att transportera sig så miljövänligt det bara går genom att ta cykeln på trafiksäkra cykelbanor, åka kollektivt eller välja den mest miljövänliga bilen.

Varje dag skall du ha möjlighet att köpa mat av bästa kvalité och vill du handla ekologiskt och närodlat skall det finnas möjlighet för småföretagen att driva sin gårdsbutik så att just du kan välja bort danskt griskött.

Ditt val avgör om vi får en trygg vardag med världens grönaste stad och världens modernaste landsbygd eller om vi skall gå tillbaka till ett dyrt betongsamhälle där kvantitet är viktigare än kvalité.

image

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.