18år och inte välkommen

På lördagkväll var jag med om en mycket märklig upplevelse. Vid nio-tiden på kvällen besökte jag en av stans restauranger, i insläppet stod en entrévärd och kollade legitimation vilket är både ansvarsfullt och helt i sin ordning. Det som däremot bekymrar mig är deras fortsatta behandling av deras 18-åiga gäster.

Att restaurangen stoppar visa 18-åringar medans andra 18-åringar släpps in och dom sedan tillåts handla i baren för att sedan informera om att dom måste gå därifrån, dom är ju bara 18-år – de är obegripligt.

Att restaurangen har 18-år fram till 22.00 och sedan slänger ut de som inte är 20år – de är obegripligt.

Att restaurangen säger att det beror på att dom haft problem med allt för många bråk utanför restaurangen och att man därför valt att höja åldersgränsen -de är för mig obegripligt

Att restaurangen väljer att ha 20-års åldersgräns är helt ok, att restaurangen har en värd som kollar att man har åldern inne för att vara välkommen är helt ok, att restaurangen själv väljer hur dom vill uppfattas är helt ok.

Men att man som krögare väljer att kollektivt bestraffa alla 18-åringar och stänga dem ute, utanför restaurangen för att få ordning på oroligheterna utanför sin båt är helt obegripligt. Det allra mest obegripliga är att man släpper in 18-åringar för 22.00 för att låta dom handla fram till 22.00 och sedan slänger ut alla 18-åringar när klockan slagit 22.00

Obegripligt!

2 kommentarer

  1. Sami

    Fakta om diskrimineringslagen
    SJU OLIKA DISKRIMINERINGSGRUNDER
    Diskrimineringslagen ska motverka diskriminering på grund av:
    – kön
    – könsöverskridande identitet eller uttryck
    – etnisk tillhörighet
    – religion eller annan trosuppfattning
    – funktionshinder
    – sexuell läggning
    – ålder.

    Detta betyder att alla är välkomna! Och att krögaren inte får.säga nej pga någon av dessa punkter. Dock har detta aldrig testats i ett fall. Vilket gör att änså länge.kan krögare och andra näringsidkare gör som det känner, på punkten ålder.

    Källa: http://www.regeringen.se/sb/d/11043/a/111986

    • Anna-Karin Kajsa Sjölander (C) (inläggsförfattare)

      Inte underligt att jag var topp tunnor rasande, jag avskyr diskriminering!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.