Hemlösheten stör och berör

I Sverige har Hemlösheten ökat i en rasande fart de senaste åren, en hemlöshet som till största del består av EU- medborgare som söker lyckan i Sverige och i Umeå är de flesta som är hemlös Rumäner.

En hemlösheten som stör och berör som Mats Olofsson så välformulerat beskriver situationen.

Och det är just så det ser ut, det finns de som uttryckligen vill att Romerna skall utvisas och andra tycker att det är en självklarhet att vi Svenskar skall hjälpa Romerna.

Ingen åsikt är bättre eller sämre än den andra, det är bara olika sätt att se en lösning på de hemlösa EU-medborgarnas situation. Jag lägger ingen värdering i dessa åsikter men jag har min egen åsikt på en lämplig lösning.

Min åsikt är att Umeå kommun skall hålla sig till den lagstiftning som gäller. Utöver det har Umeå kommun  i samarbete med Västerbottens läns landsting ta ställning till om man skall öppna ett natthärbärge för EU-medborgare.  De för att spara mänskligt lidande och pengar både i kommuns och landstingets budget.

Ytterligare en åtgärd är att Kommunen gör en strategi för att påverka på nästa politiska nivå så att samtliga medlemsstater tar ansvar för samtliga EU-medborgare.

Ett Europa utan gränser behöver ett gemensamt ansvar för sina medborgare, annars riskerar man tro att främlingsfientligheten accelererar när det kanske bara är egot som blir större än viljan av att dela med sig.

image

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.