DÖ och Demokrati

Hur tänker den som väljer att fokusera på vad den mindre andelen tillfrågade tycker och därmed skriva ”En av tre: Handslaget är odemokratiskt” ???

Uppenbarligen är vi betydligt fler som är nöjd så varför inte fokusera på den demokratiska process som uppenbarligen skett och skriva DecemberÖverenskommelsen är bevis på att de folkvalda handlar så som majoriteten önskar eller DÖ är Demokrati.

Eller är det trendigt att fokuserar på det lilla de som är i minoritet? Man kan undra då media lägger otroligt mycket fokus på ett 13% parti som SD. Media är kanske deras bästa valarbetare? Inte helt otroligt utan högst sannolikt. Jag tycker inte att vi skall sluta prata om de olika politiska partierna eller deras ideologier men jag önskar att media gav alla ett lika stort utrymme och att alla partier blir granskade på ett likvärdigt sätt.

Det finns otroligt många analyser av överenskommelsen och ett är säkert decemberöverenskommelsen har ökat det politiska intresset och fått fler att engagera sig.

Du är också välkommen som medlem i Centerpartiet och Kärrtorpa

 

sverige rent

2 kommentarer

  1. mexan

    ”En bra politik är bra, men man bör ha en majoritet av de folkvalda med sig, det är en demokratisk grundförutsättning som man inte får glömma bort.

    Annars hamnar man i samma resonemang som varit i Kina och mer auktoritärt styrda länder att det av effektivitetsskäl inte är så bra med demokrati.”

    • Anna-Karin Kajsa Sjölander (C) (inläggsförfattare)

      Du har helt rätt om majoriteten är för är det demokrati och majoriteten var för en överenskommelse alltså var det ett demokratiskt beslut 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.