Prinsessdagen

Internationella kvinnodagen, prinsessdagen, mammadagen, tjejdagen, jämställdhetsdagen, jag är vem jag vill och kan göra vad jag vill dagen.

Den 8mars är en dag att fira. En dag att fira alla hjältar som gör skillnad.

En dag att hedra alla dom som inte tycker att det är rättvist att små flickor svälter och deras mödrar svälter ihjäl för att männen och pojkarna skall äta först och därför jobbar med att bryta dessa mönster ni skall hyllas.

Alla ni som försöker påverka och förändra kulturella hedersbrott där kvinnors låga värde om de inte producerar en son kan leda till döden

Alla ni som använder ert mandat att anställa och belöna efter kunskap och skicklighet istället för att belöna efter gamla normer där könsrollerna har olika prislapp ni är värd er vikt i guld.

Alla ni som törs låta era barn bejaka sina önskemål utan att fördömma eller styra in dom i typiska könsroller ni skall ha pris som föräldrar av världsklass.

Alla ni som ibland stannar upp och vågar ifrågasätta era egna normer för att sedan våga göra avsteg med syfte att uppnå jämställdhet ni är vardagshjältar av rang

Idag skänker jag alla er som gör skillnad och kobbar för att göra vardagen mer jämställd en extra tanke <3

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.