Man ska ha husvagn

I dag är det 12 dagar tills Centerpartiet håller öppet möte och vår talesperson Johanna Jönsson presenterar vår närodlade integrationspolitik som skall ge ett bättre flyktingmottagande i hela landet så boka in datum och tid i era kalnedrar så ses vi.

I går utlovade jag fler möjligheter så nu kommer de mera………
Ytterligare en möjlighet att integrera är att hitta en snabbare väg till ett värdigt boende genom att det byggs tillfälliga modullägenheter de skulle underlättar både för kommunen att ta mot flyktingar, studenter eller andra inflyttande till kommunen och ge varje individ en chans att hitta en trygg förstalösning för att sedan planera sin bostadskarriär.

Å tänk så vilka möjligheter det finns att skapa anvisningsbostäder på landsbyggden och på så sätt ge flyktingarna en möjlighet att odla en bit mark då vi vet att sysselsättningen i sig skapar en meningsfull fritid och odlingen i sig bidrar till en renare luft.

I bostadsbristens Umeå är risken stor att Kommunstyrelsen i Umeå genom sina icke lösningar fortsätter att hänvisa hemlösa grupper till frivillig organisationernas initiativ med boende i husvagn. Men allvarligt de är inte speciellt glamoröst eller semesterlikt eller hållbart att vara hänvisad att bo i husvagn. De är tak över huvudet och en chans att slippa frysa ihjäl.

De vore en mardröm om Umeåkommun är den stad som gör sig känd för att vara den stad som i modern tid börjar bygga kåkstäder och skapar trailertrash samhällen för att man inte har några konkreta lösningar.

image

4 kommentarer

 1. Thomas

  Om du börjar med att erbjuda tak över huvudet för dessa människor i ditt eget hem så kanske e.v. fler Centerpartister hakar på.Det är lätt att slå utifrån underläge typ Centerpartiet.Du måste väl ändå ha insett att dessa människor saknar intresse att bo vistas förvaras på landsbyggden, om inte läs Häxan Mäxan så kommer du betydligt närmare sanningen.

  • Anna-Karin Kajsa Sjölander (C) (inläggsförfattare)

   Som allvetare kanske du vet vad andra människor vill och att ingen vill bo på landet…. För egen del tycker jag att vi skall se vilka möjligheter som finns och sedan erbjuda de vi kan. Med största säkerhet är det med flyktingarna som det är med oss, vi gillar olika. Det torde innebära att vissa vill bo i city, vissa i ytterområdet av en stad och några vill bo på landet.

  • Anna-Karin Kajsa Sjölander (C) (inläggsförfattare)

   Alla med lön betalar skatt och bidrar därmed till det allmänna på lika villkor. De flyktingar som har behov av att få plats i Sverige skall vi hjälpa så gott vi kan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.