Transvestit

En transvestit är en person som mer eller mindre ofta använder ett annat köns könsuttryck, som kläder, röstläge, kroppspråk och andra attribut.

Så beskriver Wikipedia ordet transvestit och med den beskrivningen skulle jag vilja påstå att vi lever i ett transvestitsamhälle. Ett samhälle där jämställdhet för många betyder att vi skall anpassa oss efter den manliga normen och den manliga stereotypen. Lyckas du väl med att anpassa dig i den manliga strukturen hyllas du medan den som lyckas till 100% med att anpassa sig till en mer kvinnliga struktur möts av bortvända blickar eller motstånd.

Under några år har den borgerliga regeringen försökt att lyfta kvinnor och kvinnligt företagande men dom kunde ha gjort mer. Centerpartiet har verkligen jobbat för att valfrihet, kvalité och individens mandat att själv styra sitt liv ska vara i focus och inom partiet har vi nått långt men i övrigt måste jag ge oss bakläxa. Men de är det som är politik, viljan att göra något bättre än det är idag och modet att försöka.

Efter höstens val visar regeringen nu med all tydlighet att man vill en sak samtidigt som man skriker sig blå för att övertyga alla om att deras ambitioner är att nå jämställdhet. Men om Socialdemokraterna och Miljöpartiet väljer att ta bort eller halvera RUT-bidraget och sedan åter kommunaliserar all vård har man med all tydlighet visat med hela handen att man inte är intresserad av kvinnligt företagande och en branschkunskap som är skapad av kvinnor.

Och att dessutom dröja med att ta bort den bortre tidsgränsen i sjukförsäkringen är ytterligare ett bevis på deras ovilja att ta kvinnors problem på allvar

I min värld innebär jämställdhet något helt annat. De innebär valfrihet, möjligheten att leva de liv hen önskar och där både det kvinnliga & manliga har lika stor betydelse och att män och kvinnor ska få skapa vinster i sina företag. När vi börjar utgå från normen mänskligt och hållbart, helt enkelt en närodlad politik då har vi nått jämställdhet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.