Vad händer nu???

Vänsterpartiet vill lägga 250 miljoner kronor på ett sommarlovsstöd för utsatta barn och Jonas Sjöstedt säger att det är ett led i Vänsterpartiets strategi för att Sverige ska bli ett land utan barnfattigdom. Tanken är god och vällovlig men absolut ingen lösning. Ännu bättre vore att satsa dessa 250miljoner på att skapa arbetstillfällen och en mer varierad arbetsmarknad.

Under många år har vi levt i ett industrisamhälle som sedan övergick i ett IT-samhälle men just nu befinner vi oss i ett tjänstesamhälle där det finns två riktigt viktiga frågor att jobba med politiskt om man på allvar vill förebygga barnfattigdom. De ena är att ta de stigande sjuktalen på allvar och komma med konkreta åtgärder för att skapa en friskare arbetsmiljö så folkhälsan inte hotas och de andra är att skapa en mer varierad arbetsmarknad där det finns alla typer av arbete.

De statliga myndigheterna har en stor möjlighet att skapa en varierad arbetsmarknad förutsatt att det finns politisk vilja att visa på möjligheterna. Idag läggs årligen flera miljarder på någon typ av lönestöd och skulle dessa medel vara kontrollerad och ges med lite större krav skulle pengarna räcka längre och det skulle finnas incitament för att skapa en mer varierad arbetsmarknad.

Alliansens jobbskapande åtgärder, såsom sänkta arbetsgivaravgifter för unga, sänkt restaurangmoms samt RUT– och ROT-reformerna, har haft stor betydelse för den positiva utvecklingen och är de enda sättet att bryta barnfattigdomen. För det är bara riktiga jobb med en egen lön att leva på som på allvar kan bryta fattigdom.

Alliansens jobbpolitik gav resultat, antalet sysselsatta i Sverige ökade under 2014 med 98 000 personer, 98 000 fick en egen lön att leva på men vad händer nu ???

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.