Regionindelningen

Verkligen en glad nyhet att regeringen föreslår att Kent Johansson (C) bli en av två utredare som ska titta vidare på regionfrågan. Uppdraget är att ta fram ett nytt förslag för hur man bäst moderniserar regionindelningen av Sverige.

När Kent som Centerpartist är med och utreder känner jag mig trygg med att det kommer att ske i dialog med kommuner och landsting. För en centerpartist är nämligen dialogen med de berörda en nyckelfaktor för att resultatet ska kunna bli långsiktigt hållbart. De är de som är en närodlad politik.

De är otroligt viktigt att en nya regionindelningen blir en fråga om innehåll och inte enbart om gränsdragning. Fokus bör vara på slagkraftiga arbetsmarknadsregioner, forsknings- och utvecklingsmöjligheter, infrastruktur, gemensamma miljösatsningar och en kvalitativ hälso-och sjukvård. De är de som är en närodlad politik.

A och O är att regionerna utformas så att de blir en tydlig decentraliserad kraft för regional utveckling. I Centerpartiet värnar vi om att utveckla de regionala arbetsmarknaderna och se till att nya jobb växer fram i hela landet. De är de som är en närodlad politik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.