Lynchmobb

Lynchmobb, nej tack!

Det Hagamannen gjort mot människor i sin omvärld är helt oförlåtligt och inget vi glömmer. Trots det har Rättsordningen haft sin gång och han släpps fri precis som andra våldtäktsmän gör när de suttit av sitt straff. Han har enligt lagen sonat sitt brott.

I minst hundra år har ”han”, våldtäktsmannen satt skräck i samhället. Den skräck som lurar är rädslan för brutala överfall, våldtäkter och mordförsök. De finns också en annan rädsla, att bli misstänkt.

Jag vill inte ställa upp på en lynchmobb…..

Men jag vill vara med på manifestationen på Rådhustorget i Umeå mot våld och sexuella övergrepp för att hedra alla dem som någon gång utsatts, jag vill visa att jag är beredd att jobba för en attitydförändring som gör att sexualbrotten minskar och en rättsordning som gör att ingen med förhöjd återfallsrisk släpps ut.

Så låt oss delta i manifestationen med kärlek i våra hjärtan, det är de enda sättet att få en god förändring.

4 kommentarer

 1. Bergis

  Grattis! Du svalde betet och gick direkt i Jan Hägglunds fälla när han skulle utnyttja Hagamannen för eget röstfiske. Nu är du en valarbetare åt Arbetarpartiet.

  • Anna-Karin Kajsa Sjölander (C) (inläggsförfattare)

   Vi som var på plats och deltog vid manifestationen har olika politisk åsikt men delar viljan att jobba för ett mindre våldsamt samhälle. För egen del såg jag det som en hyllning till kärlek och respekt mellan människor <3

 2. Staffan

  Även jag sympatiserar ju mot männens våld mot kvinnor, ja våld överhuvudtaget. Det torde väl förhoppningsvis dom flesta göra. Jag var inte med på manifestationen för i stort sett det datum som denna hölls på. Det skulle ha kunnat urartas till en ren lynchmobb mot den man som just då fick ”friheten”. En orsak till anser jag vara rent röstfiske från arbetarpartiet (f.d offensiv). Mycket mer kan skrivas omkring detta, men jag slutar här.

  • Anna-Karin Kajsa Sjölander (C) (inläggsförfattare)

   Att stödja kampen mot våld behöver inte innebära att man deltar i en manifestationen, jag är helt säker på att du bidrar på andra sätt 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.