Bristande träffsäkerhet, dålig överensstämmelse mellan inkomstborfall och ersättning

Socialförsäkringsutredningen slår fast Bristande träffsäkerhet, dålig överensstämmelse mellan inkomstborfall och ersättning samtidigt missar utredningen hen. Hen som skapar tre av fyra nya arbetstillfällen.

En princip sedan sjukförsäkringens begynnelse i mitten av 1950-talet är att Socialförsäkringarna ska syftar till att ge en standardtrygghet vid sjukdom, arbetsskada, föräldraskap, arbetslöshet och ålderdom.

Men gäller det alla?

Varken då eller idag 65år senare gäller denna trygghet hen.

Hen som är nyetablerad småföretagare eller hen som är i ett uppstartsskede med sitt företag.

Vår sociala trygghet och Socialförsäkringen är därmed till för anställda med en fast månatlig inkomst. Företagare och entreprenörer som bidrar med både arbetstillfällen och skatteintäkter är exkluderat i Socialförsäkringen och knappt ihågkomna i den flera år långa utredningen som man gjort för att förbättra vår grundtrygghet. Det är skamligt!

Men än finns tid att agera, remissrundan pågår augusti ut och min förhoppning är att remissinstanserna är tydliga och att regeringen går på Centerpartiets företagsvänliga linje och skapar förutsättningar för hen som vill vara både förälder och småföretagare. Men också att hen som skapar tre av fyra arbetstillfällen skall kunna vara sjuk och få ut en sjukpenning om det behövs.

Ska vi kunna bygga en framtid behövs arbetstillfällen och idag skapas tre av fyra arbetstillfällen hos småföretagarna.

4 kommentarer

 1. Staffan

  Varför går du på dom könlösas linje och använder ”hen”? Ska vi i fortsättningen inte kunna säga han eller hon? Ska vi inte längre vilja kalla oss män och kvinnor? Vilket tråkigt samhälle som väntar oss.

  • Anna-Karin Kajsa Sjölander (C) (inläggsförfattare)

   Hen är verkligen ett toppen ord när man skriver.
   Tänk att innehållet av 9st bokstäver snabbt kan skrivas med 3st bokstäver, det är det mest rationella 🙂

  • Anna-Karin Kajsa Sjölander (C) (inläggsförfattare)

   Undersökningen du refererar till är något vi alla måste ta hänsyn till men det är på valdagen det visar sig. Däremot är trenden mer tydlig, de är fler och fler som stöttar SD. Om det är bra eller dålig beror på politisk åskådning. För mig är det tragiskt att vi väljer att peka ut en grupp(invandrare/flyktingar) som orsaken istället för att faktiskt titta på systemfelen. För att få inblick har jag i sommar roat mig med att fråga människor vad dom tycker om så väl SD, flyktingpolitiken, arbetskraftsinvandringen och annan invandring och vad det är dom anser att svenska politiker inte klarat av i vårt mottagande. Svaren kan variera men två samstämmiga svaret är att invandrarna inte får jobb utan måste gå på bidrag och att det saknas bostäder till våra svenska ungdomar och nu kommer dessutom fler som vill få tillgång till samma bostad. De allra flesta tycker det är bra att vi har ett mottagande men som sagt fler jobb och fler bostäder är deras lösning på problemen. De allra flesta förstår att vi inte kan stoppa kriget som människor flyr från.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.