Västralänken?

Idag skall Vägverket äntligen ta ett beslut om Västralänken. Det är inte en dag försent. Med de dagliga miljöproblem som finns till följd av den allt tätare trafiken i centrala Umeå måste ett beslut fattas nu och vägbygget måste starta så fort som möjligt.

Av de fyra förslag som finns och den utveckling staden gjort tillsammans med att vi har Umeås vattentäkt väster om Umedalen finns bara två alternativ till dragning. Båda alternativen innebär en bro över älven en tunnel eller ett öppet schakt för att leda på trafiken på Backenområdet. Så nu håller jag tummarna tillsammans med alla er andra för alternativ 3 & 4 i Vägverket presenterade förslag.

Västra länken måste genast få en byggstart för att förbättra miljön i Umeå och göra staden till en trevligare plats att vistas i. Därför uppmanar jag ledande politiker att skynda på, låt det inte bli en följetången med omodernt slut så som det vart i badhusfrågan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.