Samhällsdebatten hårdnar

Min reflektion är att samhällsdebatten hårdnat, oron och konflikterna i världen har ökat terror och extremism har slagit rot på allt för många platser.

De allt för dramatiska slutet av 2015 är över och vi har gått in i ett nytt år så låt oss göra 2016 lite mer humant, lite mindre dramatiskt och lite mer stabilt.

Jag vill att du och jag hjälps åt att värnar människors möjlighet att söka skydd. Jag vill att vi som inte levt i krig och elände tar vårt ansvar att hjälpa de som flytt att bygga en ny framtid. Jag vill att alla ni som lämnat krig och terror bakom er tar ansvar för att ta mot andra i samma situation oavsett om ni delar åskådning eller inte. Jag vill att riksdagspartierna hittar en bred överenskommelse där systemen synas och reformeras och människor välkomnas.

I dagens debatt läggs skulden på de som flyr istället för att lägga fokus på de system för mottagande som inte fungerar. Vi kan inte låta de dåliga systemen öka främlingsfientligheten, vi kan inte heller låta de dåliga systemen skapa kasus i statsfinanserna och vi kan inte låta dåliga system grusa sönder väl fungerande system som byggt vår välfärd.

Centerpartiet har föreslagit stora reformer för att minska kostnaderna, öka mottagningskapaciteten, korta vägen till jobb och värna rätten att söka asyl. De behövs många viktiga reformer för företagar-, jobb- och bostadspolitik för att vi skall fortsätta bygga ett välmående Sverige där stad och land går hand i hand och där hen som vill bo och verka i Sverige skall ha möjlighet till att bidra, på så sätt bygger vi välfärd.

Men mest av allt behöver vi att alla människor möter sina medmänniskor med samma öppenhet och oförställda nyfikenhet som en mor möter sin nyfödda.

Så ta fram kvinnokraften i er och låt känslan vara med i mötet med människor för på så vis skapar vi en humanare framtid tillsammans.

image

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.