Att göra en Dvärgpudel

Regeringen förslår, att under maximalt ett år ge sänkta arbetsgivaravgifter för den första anställda i ett företag som jobbar mer än 20 timmar i veckan och förutsatt att anställningen är mer än tre månader. Det är en blek kopia av Centerpartiets förslag om sänkta arbetsgivaravgifter. Är det de som kallas en dvärgpudel? Socialdemokratin har lagt ett förslag om sänkta arbetsgivaravgifter med krångliga regler. Regler som innebära att företagarna kommer att vara försiktig att anställa.

Pleas, ska ni kopiera gör det ordentligt!

Socialdemokraternas förslag innebär att sommar- och extrajobben exkluderas trots att de är jobb som betyder så mycket för individen då det är vägen in på arbetsmarknaden. Den sänkta arbetsgivaravgiften gäller inte aktiebolagen så vips skar man bort en stor del av den jobbskapande effekt som förslaget annars genererat.

Centerpartiet vill att den sänkta arbetsgivaravgiften skall gälla alla företag och slopa arbetsgivaravgiften under de första två åren, gör det enklare för Sveriges företag och jobbskapare att skapa jobb.
Då all expertis vittnar om att höstens höjda arbetsgivaravgifter på 16 miljarder inte är jobbskapande får vi vara glad att regeringen börjat förstå att kostnaden för att anställa är en avgörande faktor för hur många arbetstillfällen som skapas. Men skall ni kopiera ett förslag från Centerpartiet gör det ordentligt och vill ni skapa fler arbetstillfällen utveckla RUT, öppna upp för ingångsföretag, skapa en trygghet även för småföretagare och minska allt regelkrångel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.