Telia har Friends som dom dimridå för att lura in dig i sitt våld

Telias senaste kampanj för Friends och fritt surfande gör mig illamående. Friends och de arbete dom gör är unikt, bra och nödvändigt men det är inte schysst att Telia som internetleverantörer gömmer sig bakom Friends som är en så bra förening när dom väljer att lämnat nätneutraliteten. Det är bara ett allt för slipat försäljningsknep.

När Telia erbjuder fri surf så innebär det att den är kraftigt villkorad och bara kan ske hos de sex leverantörer som dom valt att du ska använda, av dessa är fyra Facebookägda och de övriga två är också utländska leverantörer.

De Socialamediemonopolet som råder idag är svårt att bryta, snart är det ännu svårare eller helt omöjligt.

Vad händer med med ditt fria val när du bara får välja de leverantörer telia köpt, jo du blir inlåst hos leverantörer du kanske inte ens vill ha och din valfrihet begränsas kraftigt. Så Telia har Friends som dimridå för att lura in dig i sitt våld. I förlängningen försvagas din åsiktsfrihet och den fri företagsamheten.

image

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.