#nomore #metoo #nolltolerans

#metoo kampanjen fortsätter och med den kommer med rörelser som #nomore vilket är otroligt positivt och välbehövligt. Jag ser fram mot att fler ansluter sig till no more kampanjen, de är att ta ansvar.

Samtidigt kommer kritiska frågor om en flört inte längre är okej, är man är ett svin när man bara försöker ragga? Att frågan ens ställs visar tydligt på den machokultur som varit normen för så många. De känns som ett försök att flytta fokus från problemet kring de sexuella trakasserierna till att förminska problemen och skuldbelägga kvinnor genom att ställa frågan.

Den som lätt lägger en hand på en arm och säger hej snygging ska vi dansa och drar sig tillbaka efter ett, hej men nej tack jag sitter hellre här med mina vänner, han ofredar ingen. Med den man som förföljer en kvinna på dansgolvet och dessutom tar sig friheten att taffsa på henne han ofredar. Så himla svårt är det ändå inte!

En flört är en flört och har du problem med att veta vart gränsen mellan en flört och ett ofredande går vill jag uppmana dig att fråga dina tjejkompisar, dom kan ge dig goda råd.

Me too handlar inte om nivåer på ofredande det handlar om att sexuellt trakasserier är ett gammalt problem som förekommer hela tiden. Det handlar också om att vi är många som är så innerligt trött på det här beteendet och att vi vill bemötas med respekt. Helt enkelt en nolltolerans mot sexuella trakasserier, helt enkelt #nomore

3 kommentarer

 1. olle

  Lite har debatten spårat ur när mitt barnbarn kommer hem från skolan,han går i ettan.
  Fröken hade snackat om detta ämne.
  Mamma, jag ska aldrig skaffa en tjej för man kan åka i fängelse säger han.
  Mamman (min dotter) frågar då vad får man göra då sa fröken .
  Inte ta på en tjej och leka med dom,vi ska ha tjejjer och killar på olika sida i klassrummet nu ???
  Jag funderar ,kan detta vara SANT ???
  Då är samhället illa ute!!

  • Anna-Karin Kajsa Sjölander (C) (inläggsförfattare)

   Håller helt med, samhället är illa ute om det är så som du beskriver det.
   Nu tror jag att diskussionen ute i skolorna är mer nyanserad än så, met trots det är det skrämmande när det sker. Hoppas vi tillsammans kan pratan med barn, barnbarn, vänner, kollegor ja alla vi känner om helt vanligt folkvett. Att vi visar lite artighet, civilkurage och beter oss som ansvarafulla individer mer stor respekt för våra medmänniskor för på så sätt kan vi göra skillnad. #nomore

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.