Det svenska ledarskap visar sig passivt i pågående krissituation

Vi är många som glatt åt oss sommarens varma och soliga väder men nu visar myntets baksida sitt fula tryne genom torkan och bränder.

Torkan som driver bönderna till att nödslakta sina djur då de annars skulle svälter ihjäl. Torkan som gör att skogsbränderna rasar i våra svenska skogar och förstör betydande värden. Med drygt 80 stycken bränder som pågår samtidigt gör Sveriges Blåljuspersonal en heroisk insatts för att rädda liv och skog. Frivilliga strömmar till för att bidra samtidigt blir räddningskårens resursbrist (personal, materia och den nermonterade deltidsbrandkåren) allt tydligare. Det Svenska ledarskapet visar sig väldigt passivt i pågående krissituation och pratar om senare utvärderingar istället för konkreta förslag här och nu.

Den svenska skogen står för klimatnytta, biologiskt mångfald och sysselsättning förutsatt att det inte brinner upp eller att nyplanterade träd tokar ut.
Ansvariga ministrar ger inget förslag på åtgärder. Sorry fel av mig, vår Äldreminister har förstått att värmen riskerar problem och kallar till möte.

Centerpartiets talesperson, Daniel Bäckström har tidigare efterlyst både en strategi för det akuta läget och en långsiktig plan. Sverige behöver stärka upp beredskapen för storbränder och Centerpartiets har föreslagit.

Införskaffa brandflyg

Stärk Livräddarna

Skapa en strategi för att klara skogsbränderna

Sverige behöver nytt ledarskap

Nordmalingsbrand_LE_09-vkwp-1280

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.