Företagsamhet bygger & berikar

Ett starkt näringsliv med en bra blandning av branscher är viktigt i en stad som Umeå. Företag och företagande är till stor del de som skapar arbete och sysselsättning i kommunen som i sin tur genererar resurser för att betala vår gemensamma välfärd. Utöver att vara jobbskapande är det många företag som tar ett ansvar för att skapa opinion och förändra beteendemönster världen över. Ett exempel på det är Sigr som förutom att sälja bra cykelkläder har en vision av att göra världen mer jämställd.
thJNB5Q70O

Ett annat är TACK! ett företag som har en vision att fler ska välja lokalproducerat, vill lära oss laga mat efter årstid i syfte att ta miljöansvar samtidigt som dom gör det lättare för konsumenten att göra ett miljöval varje dag när maten ska lagas.

30079927_1664300993684034_2708251955603439616_n

Genom ett bra företagsklimat kan vi få fler ansvarsfulla och innovativa företag att växa fram och bli lönsamma företag som skapar fler jobb.

Tyvärr återkommer även här den tudelning av de politiska besluten där de typiskt manliga branscherna gynnas, så som anläggning, bygg och fastighet och de kvinnodominerade branscherna så som barn- och äldreomsorg motarbetas, ett exempel är hur illa Visionens företagare, föräldrar och barn behandlades av Umeå kommun.

Varför anser Socialdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet att handen som håller hammaren har värd att driva sin egen firma samtidigt som de anser att handen som håller trasan inte ska få utveckla och driva sin verksamhet?

Ett effektivt sätt att göra det mer attraktivt att starta upp företag i Umeå kommun är att införa Rättviksmodellen. Med en väg in, mindre byråkrati och enklare regler får vi en ökad företagsamhet som bygger och berikar vår kommun.

Centerpartiet i Umeå vill:
• underlätta för alternativa driftsformer inom bland annat skola, vård och omsorg
• utveckla upphandlingsförfarandet så att lokala mindre aktörer ges bättre möjligheter att delta
• införa Rättviksmodellen för att förbättra förutsättningarna för framgångsrikt företagande
• att kommunen stödjer och stimulerar aktörer som vill engagera sig i att tillgodose alla basala servicebehov från bostäder till barnomsorg och äldreomsorg

Centerpartiet för ett företagsamt Umeå

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.