Kvinna, var god dröj

Forskning sker fortfarande på män medan forskning på kvinnor och hur de påverkas av sjukdomar länge varit eftersatt, vi vill därför se ökad forskning på kvinnosjukdomar.

Att kvinnor och män reagerar olika på medicinsk behandling vet vi. trots den vetskapen fortsätter den experimentell forskningen i huvudsak på handjur och hanceller.

Även när det gäller prioriteringar inom vården så har studier visat att läkare tenderar att nedprioritera sjukdomar som främst drabbar kvinnor, såsom endometrios eller PMDS. Därför vill vi att forskning och tester av nya läkemedel skall göras på kvinnor i lika stor utsträckning som på män, samt att behandling av kvinnor skall bygga på forskning av kvinnor.

Vi vill också se mer resurser till forskning som fokuserar på klimakteriet och symptomlindring av övergångsbesvär. Kunskapen inom vården är idag bristfällig och kvinnor ges ofta motsägelsefulla råd.

Idag lider alltför många kvinnor i tysthet och i onödan och därför kämpar Centerkvinnorna för en jämställd hälsa och vi vill att framtiden ska erbjuda

En jämställd vård

En jämlik vård


En Förebyggande Folkhälsa

mobilbilder 2016 941

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.