Att vänta, föda och fostra barn ska var tryggt och lagom utmanande.

Som kvinna och mamma till två fantastiska barn vet jag hur viktigt det är med trygghet i livets alla skeenden. Att vänta barn behöver vara tryggt och du bör mötas av en profession som kan göra förlossningen till en så trygg upplevelse som möjligt trots att en inte alls har koll på läget. Eftervården är minst lika viktig då det inte är allt för ovanligt att det uppstår komplikationer efter en förlossning. När du sedan ska fostra den lilla individen till en trygg vuxen är det helt avgörande att det finns adekvat hjälp att få om barnet har behov av stöd från barn- och ungdomspsykiatrin. Som förälder måste du få vara just förälder inte administratör och medicinskt ansvarig för ditt barns välmående.
Under mina år inom barnomsorg och skola har jag mött åtskilliga föräldrar som är trött och i princip utbränd för att dom hela tiden måste slåss för sina barns rättigheter att få vård eller behandling ett problem som växer trots att nya strukturer prövats exempelvis en väg in. Visst bedömningen sker snabbare idag men sedan blir det stop igen. Bedömningen i all ära men det är adekvat behandling som måste till för att hjälpa barn och unga att må bättre och därmed få ett drägligare liv.
För att göra föräldraskapet enklare behöver Region Västerbotten stärka och säkerställer en fungerande förlossningsvård årets alla 12 månader i hela länet genom att
  • Skapas sammanhållna vårdkedjor mellan MVC, förlossning och eftervården
  • Säkerställa en barnmorska per födande i aktiv förlossning
För att göra föräldraskapet enklare behöver Region Västerbotten prioritera framtiden, våra barn och unga i behov av bedömning och vård inom Barn- och ungdoms psykiatrin genom att
  • Snabba på väntetiderna för barn och unga i behov av bedömning inom Barn och Ungdomspsykiatrin
  • Säkerställa att barn och unga får påbörja adekvat behandling snarast men senast inom en månad från bedömning.

 

Att vänta, föda och fostra barn ska var tryggt och lagom utmanande medan samhällets stöd i föräldraskapet ska vara säkert och förutsägbart.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.