Regionen behöver prioritera

Regionen ställs som alla andra inför svårare tider utifrån det ekonomiska läget så nu gäller det att planera och prioritera för att kunna fortsätta bedriva en högklassig vård, bedriva framåtskridande forskning och effektivisera och förbättra verksamheterna.
Det finns två områden som inte fungerar så som en önskar, det är förlossningsvården och Barn- och ungdomspsykiatrin i regionen.

 

Om vi startar i livets början så är det önskvärt att fosterstadiet, förlossning och eftervård ska vara trygg och säker för föräldrar och barn. Idag är det sommarstängningar, långa avstånd , alldeles för kort tid för återhämtning på bb även för den som önskar det och en icke sammanhållen vårdkedja som skapar oro.

Därför behöver Region Västerbotten stärka och säkerställer en fungerande förlossningsvård årets alla 12 månader i hela länet genom att
  • Skapas sammanhållna vårdkedjor mellan MVC, förlossning och eftervården
  • Säkerställa en barnmorska per födande i aktiv förlossning
Vid psykisk ohälsa ska det gå snabbt att få hjälp. Idag har köerna till en bedömning kortats medan tiderna från bedömning till att få påbörja en behandling fortfarande är oöverskådligt lång för den som behöver hjälp och dennes anhöriga.

Därför behöver Region Västerbotten prioritera framtiden, våra barn och unga i behov av bedömning och vård inom Barn- och ungdoms psykiatrin genom att

  • Snabba på väntetiderna för barn och unga i behov av bedömning inom Barn och Ungdomspsykiatrin
  • Säkerställa att barn och unga får påbörja adekvat behandling snarast men senast inom en månad från bedömning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.