Frihet, miljö & jämställdhet

I veckan samlades ett gäng Centerpartister hemma hos Mattias Larsson, vår kapten & gruppledare för planering och valupptakt. På måndag den 15 öppnar valstugorna och där kan ni träffa alla våra kandidater under 27 dagar fram till valdagen den 11 september.

Vi ser fram mot att träffa er väljare för att höra vad ni tycker är skevt och skaver men också höra era förslag på åtgärder för att göra Umeå lite bättre. Vi vill också berätta för er om våra förslag för Umeås bästa.

Om ni vill ta del av Centerpartiets valmanifest finns det digitalt eller att hämta i valstugan där finns också en liten folder med en kort sammanfattning av vårt lokala valprogram.

Lördag den 20 augusti kommer jag att finnas på plats i valstugan mest hela dagen för att berätta vilket samhällskontrakt jag vill utforma för människan & miljöns bästa, hoppas du tittar förbi för ett samtal.

Det blir garanterat både kaffe, något skoj för barnen, givande samtal och kanske en och annan tävling.

Här en ”Micropresentation” av vad vill göra för Umeås bästa

  • Umeå ska ta ansvar för sitt klimatavtryck

Det krävs att vi gör en grön omställning och den behöver skyndas på. Tillsammans med innovativa företag som utvecklar smarta varor och tjänster, och med aktivt skogs- och jordbruk kan Umeå snabba på omställningen mot en bioekonomi.

 

  • Varje människas frihet är lika mycket värd

Alla ska alltid vara välkomna till Umeå, oavsett vem du är eller varifrån du kommer. Din frihet att älska den du vill, att vara den du är eller att utöva din religion är värd att försvara.

 

  • Umeå är en växande kommun och det kräver tillväxt på landsbygden

Vi vill att Umeå ska växa smart. Det innebär att tillväxten och förnyelse inte sker på bekostnad av befintlig jordbruksmark, utan sker med hänsyn till klimatet och matförsörjningsbehovet. Tillväxten ska inte förtäta Umeå så vi får en asfaltsdjungel utan vi vill ha en grön stad med tillväxt både på landsbygden och i centralorten. Det ökar friheten att själv välja livsmiljö & livsstil.

 

  • Det ska vara enkelt att anlita småskaliga företag

Service och gröna näringar är grundpelare i lokalt företagande. Och vi arbetar för att underrepresenterade ex. kvinnor ska bli fler bland företagarna. Därför vill vi att kommunal service i högre grad öppnas för småskaliga privata alternativ.

 

Vill du att vi säkrar demokratin och bygger ett samhälle där frihet, miljö & jämställdhet är helt avgörande så är jag din kandidat i valet #SJÖLANDER 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.