Ett hållbart samhällskontrakt

Idag lever vi i ett demokratisk samhälle men det finns orosmoln som gör att vi måste stå stark och försvara demokratin för den är inte självklar.

Högerextremisten Rasmus Paludan är en av alla antidemokrater  som endast utser syndabockar och inte behöver presentera någon lösning för att bränna texter som för vissa är heliga är varken en lösning eller politik. En av alla populister som inte representerar folket utan är diktaturens svärd som vill förgöra och krossar demokratin.

För mig och andra som  engagerat sig i Centerpartiet finns en gemensam nämnare, önskan att skydda demokratin och att skapa förutsättningar för ett fritt samhälle där valfrihet och hållbarhet råder.

Vad menar vi då med hållbarhet?  Det handlar om hållbar relation till våra medmänniskor, en hållbar relation till vår natur, en hållbar relation till vårt samhälle och viljan att skapa samanhållning och by-mentalitet genom att ta tillvara idéburen verksamhet och värna föreningslivet och #hembyggdsrörelsen.

Min ambition är att förenkla och uppmuntra #småskalighet så små företag etablerar sig och växer lokalt. Att vi har ett samhällskontrakt som säkrar en hållbar tillväxt i både tätort och på landsbygden. En tillväxt som innebär att vi har gröna ytor i staden med stor möjlighet till stadsodling och där landsbygden växer utan att den odlingsbara åkermarken försvinner. En tillväxt och företagande som gör att vi ökar den svenska självförsörjningsgraden och ökar möjligheten att handla lokalproducerade varor och närodlade råvaror. Ett hållbart samhällskontrakt byggt på #liberaldemokrati,  det är bara möjligt med en decentraliserad politik som bygger på lokala normer och inte på storstaden som norm. Min övertygelse är att vi människor mår bäst om vi har friheten att leva globalt i vår egen lokala kontext och att det skapar en tryggare och bättre framtid.

En #liberaldemokrati för människan och naturens bästa! 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.