Ointresse från Aftonbladet eller….

Det är inte en dag försent att ledningen för försäkringskassan reagerar på den kritik som riktats mot anställda på Försäkringskassan. I väldigt många artiklar och reportage kring förändringen av sjukförsäkringen och människor som farit illa har personalen på Försäkringskassan utmålats som omänskliga och onda personer. Det media aldrig lyft är politikernas ansvar för reglerna i sjukförsäkringen och att införandet av förändringarna gick med en sådan rasande fart att det var svårt att hantera, göra korrekta bedömningar och ge rätt information. Att personalen dessutom är för underbemannad för att hinna med det du som försäkrad faktiskt har rätt till syns aldrig heller.

Jag vågar lova att de allra flesta som jobbar på försäkringskassan faktiskt vill hjälpa människor att förstå och nyttja försäkringen utifrån deras lagliga rätt. 
 
Försäkringskassans ledning har försökt bjuda in till pressträff för att förklara.
Men vart är Aftonbladet när det bjuds in till pressträff?
I alla fall……….inte intresserad!
 
Så frågan är om det är ointresse från Aftonbladets reportrar eftersom fakta aldrig kan göras om till sensationsjournalestik.  
Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.