Hur svårt kan de vara?

Gång på gång läser och hör jag att Hans Lindberg meddelar att kommunen löst problemen med de bostadslösa EU-medborgare som befinner sig i Umeå. Men oavsett hur många gånger du upprepar att det inte finns några hemlösa är det inte sant och det kommunledningen gjort har inte lett till någon lösning.

Det som bidragit till en lösning är Socialnämndens beslut att bevilja ett föreningsbidrag 172tkr för en samordningsfunktion till de många frivilligorganisationer som engagerade sig i de hemlösas situation.

Det som gjort verklig skillnad är alla de människor i de olika frivilligorganisationerna som dagligen jobbar vidare med att göra livet bättre för sina medmänniskor. Pingstkyrkan gör en fantastisk samordningsinsats.

Att just nu se nyheterna och få se ett reportage där fyra personer bor i en hiss och veta att det är -15grader ute känns allt annat än bra.

Nu är det dags att Umeå kommun och kommunledningen med Hans Lindberg i täten tar ansvar och erbjuder alla hemlösa en nödlösning genom att kommunen öppnar ett natthärbärge för ingen skall behöva sova i en hiss när det är minusgrader. Hur svårt kan det vara?

image

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.