Petter Nilsson(SD)

Lärare ska betala skadestånd – för att ha antagit elevs kön.

Morgonens livesändning:

En lärare får nu betala 25 000 kr skadestånd för att ha antagit en elevs kön.
Efter att eleven lämnat en presentation, bad läraren om elevens namn. Och läraren var synbart förvånad över att studenten hade ett kvinnligt namn, varpå läraren kommenterade sitt agerande med att tillföra att ”Där ser vi hur mina fördomar spelade in, jag trodde inte du kunde heta det”.

Så studenten anmälde till universitetet och önskade 75 000 kr i diskrimineringsersättning.
Universitetet skickade över till JK, medgav att läraren agerat tanklöst, men att inga pengar skulle utbetalas till studenten.

Har själv haft spännande lärare, ibland kreativa ena, som kanske inte alltid haft den torra precisionen som förväntats av en lärare.
Men det är oftast de man minns, och ofta de man lärt sig ordentligt utav.

De lärare som törs blanda lite av sina egna erfarenheter, och kanske lite utanför det som står i textböckerna.
Och självfallet är det viktigt för lärare att också ha en viss frihet att kunna göra ett riktigt bra jobb, inte minst viktigt för de lärare som verkligen känner att de följt sitt kall.

Oavsett är det inte alls en klockren utveckling. Vilka kommer framtidens lärare vara, och hur kommer framtidens skola utvecklas – när man sätter ett så pass skarpt prejudikat kring hur lärare får uttrycka sig?

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Marko

  Skadestånd för dessa fall är helt oproportionerliga till vad rånoffer eller våldtagna och liknande får.
  Sverige är ett svårt svårt sjukt land.
  Tyvärr är stora delar av västvärlden lika sjuklig

 2. Maria

  Vart är Sverige på väg?? Brott, som innebär skada eller förlust för privatpersoner, utreds inte, men åsiktsförföljelse premieras, trots offentligt påbjuden yttrandefrihet…

 3. Kenth

  Killarna som blev av med sin uppväxt och möjligheten till ett normalt liv
  då de antogs ha med mordet av Kevin att göra…får bara en ursäkt
  av kommunen. *suck*

 4. brorson

  Tycker staten ska betala ersättning för kränkning av rätten att ha en religion till Sveriges alla judar, kristna och muslimer, som tror på bibelordet ”Till man och kvinna skapade han dem”. Jag utgår från att motsvarnde ord finns i d n arabiska bibelöversättning, som är en helig skrift för muslimer vid sidan av Koranen.) Ingen ska tvingas be om ursäkt för att han eller hon tror på sin religions heliga skrifter i en så elementär fråga som vad skapade Gud. Nu får det vara slut på militanta ateisters och könsförnekares diktatur.

  Om några barn ska tvångsomhändertas för att skyddas mot deras föräldrars inflytande, så är det barn vars föräldrar har lurat i dem att de är fädda i fel kön och måste ”könskorrigeras”, vilket är ett annat ord för penisamputation och hela livet måste hormonbehandlas för att inte bli skäggiga damer. Det är också len fråga om proportioner, olika grader av barnmisshandel.

  Det tog två generationer att ersätta barnagan med andra uppfostringsmetoder hos den svenska ursprungsbefolkningen. Samma politiker som slår sig för bröstet med mångkultur och tolerans, kräver att nyanlända invandrare ska klara samma förändring under endast 24 timmar. Annars döms de som brottslingar och barnen tas ifrån dem.

  Ja. jag försöker faktiskt hålla två bollar i luften samtidigt. ena sidan tycker jag att massinvandringen av muslimer (och andra grupper med starkt avvikande traditioner) var helt fel – och å andra sidan tycker jag att de muslimer (och andra som vistas lagligt i vårt land och inte skadar vare sig sina egna barn eller andra människor, deras mänskliga rättigheter ska respkteras.

  Jag håller med tidigare skribent om att nationalstaten, med en någotsånär etniskt homogen befolkning är den bästa grunden för ett demokratiskt folkstyre. Tyvärr kan inte alla folkgrupper ha egna nationalstater. Antigen för att de är för små eller är utspridda över många länder, utan att vara majoritetsfolk i något land.

  Jag är själv invandrare från ett land som inte finns längre. Det landet hette Sverige. Unga sverigedemokrater, som nostalgiskt längtar tillbaka till 1990-talet, vet inte vad de pratar omaaaa. Jag talar om det Sverige som fanns under 1940- och 1950-talen och en bit in på 1960-talet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.