Petter Nilsson(SD)

SD äger försvarsfrågan! – Vad tusan pysslar SVT med?

Från morgonens livesändning:

Så enda partiet som har satsat på försvaret och inte aktivt verkat för att nedmontera försvaret är SD.
Sverigedemokraterna äger helt enkelt frågan.

Säkert var det många med mig som såg 30 minuter med Jimmie Åkesson (SD) under gårdagen. Måste säga att SVT-programledarens frågor är osedvanligt dåliga.

Jimmie tydliggör att kontexten är avgörande vid den här typen av frågor. För att kunna besvara dem bra. Han har tidigare poängterat att när han valt att ta ställning för Ungerns Orban mot Tysklands Merkel då var det eftersom hans svar var kopplat till flyktingkrisen 2015. Men, precis som Jimmie säger, så är ju även den frågan rätt dum att ställa.

Oavsett smart att sätta stopp för SVTs dumma frågor här.

Så, kontexten är avgörande för att kunna ge ett bra svar. Får man hoppas att SVT-reportern lärt sig av detta.

Tror i ärlighetens namn inte något parti vill att Sverige tas över av en utländsk makt, oavsett vilken. Möjligt undantag, EU.

Vid valet om vem som ska vara statsminister i Sverige bör det vara uppenbart att Jimmie är en klar kandidat. Att låtsas som att det skulle finnas någon dold ambition att i stället installera Biden eller Putin är ju bara dåligt.

Särskilt löjligt var det iaf när SVT försökte precisera kontexten avseende valet mellan Putin och Biden – var ”att vi sitter här”.


Bra också att Jimmie Åkesson är tydlig med att Sverige inte är första asylland för flyktingar i Ukraina.

Äh, var en risig nivå av SVT, må jag säga. Att försöka misstänkliggöra SD utifrån partiets belackare är väl inget nytt för SVT, men samtidigt måste man undra varför man inte ställer vettiga frågor istället, för att tydliggöra partiets egentliga ambitioner.

Ytterst: Varför ställer SVT inte frågor om hur SD vill stärka Sveriges försvar? Hur SD vill verka för att säkra Sveriges samhälle, medborgare och värderingar?
SD äger som sagt försvarsfrågan, som enda parti som ständigt satsat på försvaret och inte aktivt verkat för att nedmontera försvaret.
Att då vifta bort frågan om vår ambition om att omedelbart påbörja byggandet av ett försvarsförbund med Finland, att stärka de svenska frivilligorganisationerna, väl utspridda omsättnings- och mobiliseringsförråd, gynna svenska leverantörer vid materielinköp etc;
Asså att int ställa dem frågorna, det är inte seriöst.

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

23 kommentarer

 1. Jonsson

  Det var nog högsta TV-ledningen som totat ihop frågorna.
  Både Putin och Biden är röda, och inget man väljer. Inte heller Merkel, som tack och lov, äntligen avgått.
  Så länge Erdogan, styr Turkiet, så är NATO, inget alternativ för Sverige. Det skulle innebära intressekonflikter. Om inte Turkiet lämnar NATO, förstås.
  Sverige är fullt så Ukrainas befolkning måste finna andra fristäder.
  Centerledaren verkar själaglad över vinklingen, Putin eller Biden. Själv är hon alltid ambivalent. Hon kommer dock att få välja Vänsterpartiet i år. Moderaternas räddningsaktion för Liberalerna, kommer att misslyckas.

 2. Njet

  haha. Jo just, såklart SD. Jimmie kan inte välja mellan en ledare för ett fritt land och en diktator. Såklart är det någon annans fel.

  Men det är bra att SDs åsikter tas fram, hjälper oss väljare

  • arbetare

   Valet stod mellan en imperialistisk senildement gubbstrutt och en imperialistisk diktator .

   Bägge kom till makten genom tveksamma val och bägge är galjonsfigurer för oligarkerna i sitt land .

   Det är som att välja mellan pest eller kolera så jag tycker Åkesson var tydlig och bra med att han inte ville ha någon av dem .

   • Maria

    Arbetare; Mycket klokt sammanfattat! Vi i Sverige kommer fö aldrig att ha inflytande i någon stormakt, även om det förefaller vara s:s våta dröm..

    • Håkan

     Vi är vår egen sorts ”stormakt” Löfven sa ju stolt att:SVERIGE är en moralisk stormakt.Och det är den ”stormaktstiden”som vi nu har sett sådär en tjugo,tjugofem år bakåt.

   • Njet

    I ett land slängs kritiska journalister från balkonger. I det andra får Fox news sprida vad som helst.

    Rätt uppenbart vad JÅ vill eller?

    • Marko

     Är du en vänsterbliven som bara kan läsa clickbait rubriker?
     Om du anstränger dig bara liite så ser du att svar på fråga vilket stadskick som föredras är tydligt.

    • Bättre förr

     Fox News är väl den enda kanal i USA som Big Tech m.fl. miljardärer ännu inte lyckats tysta. Demokraternas stödpengar kom främst från miljardärer med ljusskygga agendor. Och i en jämförelse är väl Sveriges rättsväsende, som dömer brottslingar milt och lägger ned mycket resurser på att åtala pensionärer som trott att man kan skriva i Face-book lite som man pratar kring köksbordet, när i själva verket Näthatsgranskaren med Facebooks och statens goda minne kör sina algoritmer, speciellt gjorda för att sätta dit inte ont anande pensionärer och sätta polisen på dem så att fler brott får avskrivas i brist på resurser. För att inte tala om aktivistiska svenska domstolar, som hjälper till att hitta på nya skäl för varför folk inte kan nekas flyktingstatus, osv.

   • Bättre förr

    Till saken hör ju att SVT väljer att prata så lite som möjligt om Bidens misstag. Trump försökte stänga gränsen mot Mexiko, Biden tyckte det var fel, och sen tvingades han retirera och stänga gränsen igen. Trumps ökade tullar mot Kina har inte tagits bort, dvs han hade modet att gör det som länge behövts, och räddade en hel del jobb åt amerikanska jobbare, men som ogillades av de företagare som var stora nog att satsa på att ha företag/verksamhet i Kina (t.ex. Big Tech). Biden har vad jag vet kvar tullarna. Och SVT har utelämnat en del tveksamma insatser av Biden som skulle kunna tyda på demens. Så Åkessons tveksamhet till Biden är lätt att förstå. Sen är Bidens svagheter inte alls av samma natur som Putins, men bägges kan leda till stora konsekvenser för folk i många länder!

 3. Marko

  Det är lågstadienivå på såna frågor, vill minna att man hade diskussion med liknande underlag på raster när man gick på lågstadiet.
  Och att smeta Putin på allt och alla är den nya taktiken att svartmåla sina motståndare
  All opposition i form av politiker eller media blir konstant kopplade till Putin av regimens medier.
  Att allt utom sittande regeringar är ett hot mot demokrati är också en global taktik numera.
  Och vad gäller SVT så gör man bäst av att undvika den.
  Opposition bör besluta att lägga ner finansiering via skattemedel omgående.

 4. Marko

  Måste bara ventilera om hycklarkungen som idag lyckats hitta en ny bottennivå, hur det nu är möjligt.
  Ställer gängskjutningar mot arbetsplatsolyckor.
  Hånar i praktiken sina egna väljare som inte längre vågar gå ut eller som har avlidit i en pöl med blod på gatan.

 5. Kim

  Är definitionen av ”dumma frågor” sådant som är obehagligt för SD att svara på och då det är svårt att inte bara glida undan med populism?

 6. Björn

  Läsförståelsen från många av kommentarskrivarna verkar inte vara allt för hög. Nåja,bra att du ändå publicerar dom Petter.
  Angående 30 min så kan man konstatera att valåret 2022 har börjat……

 7. Marko

  Ser att det spinns vidare på detta och att vår statsminister som anlitar illegal arbetskraft med tveksamma band för att få fri tillgång till hennes hem nu tycker detta är oerhört allvarligt.
  Vad tycker hon om att Löven inte heller kunde välja på samma sandlåde fråga från SVT tro?
  Nivån på hyckleriet måste väl snart passera gräns för vad som är möjligt?

 8. Lars Gidlöf

  Ok alla ni som skirivit inläggen är högt utbildade? Verkar knappast så utan ni är som Trumps anhängare, ett gäng som tycker om populister

  • Mique

   Jag håller med dig! Herr Nilsson har fått en skock med lågutbildade näthatare i sin blogg-svans. Själv är jag utsatt för Herr Nilssons censur, eftersom mina kommentarer inte passar honom eller hans svans med näthatare. En hel del av kommentarerna på Herr Nilssons blogg kan rubriceras som hets mot folkgrupp och förtal.

  • arbetare

   Är det populism att ha alla fakta på sin sida ?
   Vad har utbildningsnivå med att ha rätt eller fel att göra ?

   På 30-talet var en stor del av de högutbildade nazistsympatisörer medan vanligt folk hade en skepsis mot den ”Herr Hitler” som Aftonbladet höjde till skyarna för hans ”fantastiska judeplan” .
   De svenska nazistmedlöparna hade till och med gjort upp listor över vilka som skulle likvideras och vilka som skulle sättas i ”omskolningsläger” när Hitler tog makten i Sverige .

   Tycker du att dessa högutbildade nazistmedlöpare hade rätt eftersom de hade högre utbildning än min obildade farfar som fanns med på dödslistan eftersom han var uttalad antinazist , eller vad vill du ha fram med ditt inlägg herr Gidlöf ???

  • brorson

   Jag upprepar återigen mitt starka stöd till Lennart Holmlund och hans krav att bloggägare ska ha möjlighet att för gott stänga av personer, som han inte vill ha kommentarer från. Att dettaaa troligen skulle drabba även mig bryr jag mig inte om. Det är ju bortkastat arbete att skriva seriösa kommentarer på Holmlunds blogg. Den tid det tar, kan jag använda till annat, om jag vet vad som gäller. Holmlunds blogg är Holmlunds blogg, och den har han rätt att bestämma över. Vill han ha envägskommunikation med endast enstaka och korta kommentarer av typ Ja, chefen, får han ha det så.

   Och dessutom är hans blogg en bra informationskälla om vad som rör sig i huvet på många sossr, som inte är alltför ivriga att dölja vad de egentlign tycker. Och det är ju inte direkt ovanligt att Holmlund faktiskt har rätt.Jg tycker för övrigt att ävemm Petter ska ha möjligt att stänga av oseriösa kommentatorer för gott.Och vill betona att jag inte syfter på Gidlöf, eftersom hans kommentarer inneåäller sakpåstående, som visserligen är felaktiga i sak. Men likväl sakpåståenden som kan bemötas med andra sakpåståenden.

   Men här finns en person som llåtsas vara invandrare (naturligtvis i syfte att provocera läsarna att bli förbaskade på invadrare, så att spänningarna mellan svenskar och invandrare ökar – ett typiskt beteende hos fascister), som förstör seriösa inlägg med nonsenspåståenden och därigenom utövar indirekt censur genom att seriösa inlägg undanskyms av bruset.

 9. brorson

  Förstår inte hur någon vill ha att göra med Biden, mannen som har raserat Ukraina ekonomiskt och dessutom har sänkt världens börser, utom den kinesiska förstås, som gynnas av ökad handel med Ryssland. Inte ens den amerikanska krigsmaterielindustrin, som behöver ett nytt krig vart 10:e år, har hittills haft någon glädje av Bidens krigsretorik, som åtföljs av löften om att Nato inte kommer att ingripa militärt, sedan han sagt att Ryssland kommer att invadera inom ett par dagar. Vilket naturligtvis är grönt ljus till Putin att göra det.

  Och under tiden är IS i full färd med att återetablera sig i Mellanöstern. Medan IS reser sig ur askan, som Tyskland gjorde efter första världskriget utan att Chamberlain såg hotet komma, ser inte Biden detta nya hot komma, utan Biden fortsätter att bekämpa fel fiende, men bara med presskonferenser i Washington .För Bidens klockor stannade den31 januari 1958, när USA-imperialismen behärskade värden ekonomiskt, när USA var oomstridd världspolis och Sovetunionen var fienden.

  Inrikespolitiskt är Biden hårt pressad av Trump och vill inte framstå som feg efter det snöpliga uttåget ur Afghanistan.

  Åkesson borde inte ha varit så avvisande mot Biden, utan borde i stället ha erbjudit honom en plats på ett svenskt senilboende. Något som Putin inte verkar behöva. Men det borde jag kanske inte ha skrivit, för nu blir jag väl återigen anklagad av svenska Nato-exgremister för att ha betalt av Putin för att tala väl om honom.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.