Petter Nilsson(SD)

Riktiga flyktingar och nationalismen!

Morgonens livesändning:

Vi är många som känner solidaritet, kärlek och oro för de som flyr kriget i Ukraina. Har samtidigt läst en drös artiklar som försöker bredda frågan om Ukraina till att röra alla ekonomiska och sociala migranter som sjuklöverns tidigare politik fört till Sverige.

Men sanningen är den att det finns väsentliga skillnader.

I fallet Ukraina, är vi absolut att räkna som ett nära land. Vi har en förhållandevis näraliggande kultur. Och där följer också ett stort moraliskt ansvar.
Till skillnad från de extremt främmande kulturer som med den förda ansvarslösa migrationspolitik och vurmande för mångkultur har föranlett att utanförskapsområden vuxit fram.

Kommuner och Regioner har idag ytterst svårt att hitta kapaciteten. Det kostar också att bli fler människor. Investeringar behöver göras, och med stigande el- och bränslepriser så kommer förstås investeringarna också att bli dyrare. Därtill finns det förstås en rad andra saker som kommer bli dyrare.

Vårt ansvar att bidra till ekonomisk och social migration från fjärran länder är inte detsamma som vårt moraliska ansvar att hjälpa ett kulturellt näraliggande Ukraina i krig.

Som sagt, så har emellertid sjuklöverns tidigare ansvarslösa migrationspolitik bidragit till att försvaga Sveriges möjligheter till att hjälpa till. De övriga partierna har försämrat Sveriges möjligheter att ta emot riktiga flyktingar.

Om man har rest från sitt hemland, fått asyl i ett nytt land, och kanske inte har haft ambitionen att försvara sina medmänniskor eller sitt forna hemlands värderingar, så bör man ändå rimligtvis ha ett intresse att åka tillbaka till sitt land efter landet åter blivit relativt tryggt.

Rimligtvis bör det finnas ett intresse att hjälpa till att åter bygga upp landet.

Undvik personangrepp på andra som kommenterar.

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

14 kommentarer

 1. Stefan

  En bra text. Rasismen framgår på ett klart och tydligt sätt. Skillnaden mellan människor och människor beskrivs klockrent. Hur du sedan tar dig rätten att tolka hur andra människor tänker visar med tydlighet på vilken nivå du (och ditt parti) befinner sig.

  • Arbetare

   Rasism ?
   FN:s flyktingstadgar säger ju exakt samma sak ….
   Är allt som inte uttryckligen favoritiserar vuxna män utan asylskäl som tappat sitt ID ( men behållit sin Iphone ) rasism enligt dig ?

   • Bättre förr

    Helt rätt. Facebook (Meta) har för övrigt godkänt rasism mot ryssar, och även kritiserats för denna rasism/hets mot folkgrupp…Och viisa i svensk media tyckte det var OK att göra narr av kineser, men inte vissa andra…Ingen rasism förekommer på bloggen vad jag har sett. Däremot finns det dock starka vänster och vänsterliberala krafter som försöker inskränka yttrandefrihet och demokrati utvidga begreppet hets mot folkgrupp och rasism så att även inlägg som egentligen inte tillhör de begreppen ändå ska räknas dit, men man får då också problem med att man då måste göra skillnad på folk och folk.. Man gör ju t.ex. inget åt hets mot judar om det sker på arabiska och av arabisktalande personer, dvs man gör redan skillnad på rasism beroende på rasistens härkomst. Sen är inte kritik mot en religion rasism, då det ej är nån ras som kritiseras. Och man kritiserar inte egentligen en folkgrupp heller, det finns folk som kritiserar den religion som syskon och föräldrar från samma folkgrupp har, får de då inte tillhöra samma folkgrupp heller??? Måste de ta avstånd från sin egen folkgrupp om de kritiserar sin egen folkgrupps religion???

  • Mique

   Mycket bra skrivet Stefan! Samma gamla bruna sörja, från Herr Nilsson, om människors olika värde. Jag noterar att Herr Nilsson fortsätter att ignorera mina genmälen, mot vissa kommentatorer på Petter Nilssons blogg, som förtalar mig som person. Du Petter, jag har tröttnat på dig och din förtäckta rasism. På måndag, nästa vecka lämnar jag in en polisanmälan. Allt som har skrivits på din blogg, sedan drygt ett halvår tillbaka, finns lagrat i ProtonMail:s servrar, tusen meter under de Schweiziska Alperna. Bland annat, signaturen ”ansgar:s” påhopp. De Schweiziska data- och integritetslagarna lyder inte under EU:s GPRD-lag.

   • Petter Nilsson (inläggsförfattare)

    Uppskattar att du uppmärksammade mig på inlägget. Inlägget var högst olämpligt. Jag har förstås tagit bort det.

    Det sagt så är det inte bara dina inlägg som tas bort när de bryter mot den enkla regeln att undvika personangrepp mot andra som kommenterar.

 2. Bättre förr

  Klippet visar tydligt på motsägelserna i de vänster/vänsterliberala åsikterna. Det logiska vore ju, om vänstern, som ju med stor framgång har fått samhället att satsa på sina ideal, också var beredda att kämpa för dessa ideal. Visst, man kan ju göra detta utan att kämpa för sitt landområde, men var ska man ta vägen om ens eget landområdet ockuperas, t.ex. av Putin? Han lär sannolikt inte digga de ideal som framfördes i klippet. Men vilka länder kan man fly till, som har hunnit lika långt i att implementera hans ideal? Tror inte det faktiskt är fullt så många som han tror. Visserligen finns ju exempel, som t.ex. att USA-försvaret accepterar HBTQ och kvinnorättigheter mm, men inte till den grad att detta, som i Sverige /för den som enbart följer media) verkar vara viktigare än försvaret av territoriet? Kanske kan man ge personen i klippet rådet att antingen tona ner sina ideal eller göra värnplikten…Sen, jo, det låter snällt och fint att inte göra skillnad på flyktingar av olika slag, så kallad godhetssignalering. Men det är förstås helt orealistisk på alla plan, och destruktivt på så många sätt. Sverige har ju verkligen gått till ytterligheter när det gäller detta. Redan i de väldigt generösa konventioner och fördrag mm som finns har man ju faktisk gjort skillnad på politiska flyktingar och andra typer av flyktingar, där sverige har valt att tolka begreppen extra generöst så tillvida att det har blivit många flyktingar som får uppehållstillstånd och snabbt även meborgarskap. Men det som är generöst mot en grupp är i regel ogeneröst mot andra, t.ex. pensionärer och fattiga som har svårt att få gehör när de klagar (pensionärer bidrar ju inte så mycket nu, men de har ju faktisk bidragit väl så mycket innan pensionen. Just detta att det inte ska spela någon roll var flyktingarna kommer ifrån gör ju att vi i princip kan tvingas ta emot all världens flyktingar, utan att det ”goda” exemplet sprids till andra länder om landet sedan drabbas av motgångar på grund av att vi tagit emot för många. Det kan ju faktiskt bli för många även om vi håller oss till närområdet. Men, genom att prioritera flyktingar från närområdet med liknande kultur och utbildning, så klarar vi fler med samma uppoffringar. Könet har också en betydelse, det finns t.ex. en tydlig statistik som säger att de flesta brott, inte minst grövre, begås av yngre män, efter puberteten och upp till 25-30 år, gäller alla härkomster även om det finns variation i detta hänseende. Statistik som ibland visas av feminister… Om vi ser till de flyktingar som kommit runt 2015 och de närmaste åren före och efter till nu, har det varit en stor andel unga män, men få som än ej genomgått puberteten. Dvs vi har främst tagit emot den grupp som statistiskt har störst benägenhet att begå brott, och dessutom låtit dem bosätta sig nära varandra.. Klart att det gör det svårare att då ta emot många utan att brottsligheten ökar. Och de som kommer har ofta betalt runt 100000kr till flyktingsmugglare, dvs de, och eller deras släkt/vänner är inte fattiga jämfört med folk från samma område. Jämför detta med de som nu kommer från Ukraina, ofta små medel i bagaget, mest kvinnor och barn (många före puberteten), och pensionärer och handikappade. Risken att de begår brott? Sannolikt måttlig. Men tydligen har många ukrainare hört att kriminaliteten är hög i Sverige, så vi är kanske inte det mest populära landet att fly till…..

 3. brorson

  Ryssland är också ett nära land till Sverige. Och det är faktiskt också möjligt att resa från Ryssland till Sverige med yttransportmedel utan att passera genom något annat land. vilket inte är fallet med Ukraina, som faktiskt ligger ganska långt från Sverige. Och när vi talar om religiös och kulturell närhet, får vi inte glömma att stora områden i det ”svarta” kristnades av svenska missionärer medan Sverige fortfarande var Sverige och Svenska kyrkan fortfarande var en kristen kyrka (Svk är ju numera ett synkretistiskt samfund, som förkunnar en blandning av kristendom, islam och nyhedendom.)

  Jag vidhåller min tidigare åsikt att dublinförordningen ska följas och att det är för tidigt att aktivera EU:s maktflyktdirektiv, som innebär att personer som PÅSTÅR att de kommer från Ukraina inte ska registreras i de länder som de först kommer till. Polska, ungerska, slovakiska, rumänska och modaviska gränspoliser kan i alla fall se vilka som passerar gränsen mellan de länderna och Ukraina. Men det har Migrationsverkets personal i Sundbyberg utanför Stockkholm, inga som helst möjligheter att göra. Igår var det en flera kvarter lång kö av asylsökande i Sundbyberg – varav många torde ha vistats länge i Sverige utan tillstånd.

  Om i stället dublinförordningen hade följts, hade vi haft att vänta på en begäran från den polska regeringen om vidarebosättning i Sverige för den del av ukraina-flyktingarna. Och då hade det handlat om registrerade flyktingar med asyl i Polen. Jag kan dock tänka migundantag för de flyktingar, som tagit sig till Sverige på eget initiativ och anmält sig till passpolisen i de sydsvenska färjehamnarna.

  Men att som EU-kommissionen nu har gjort – med stöd av svenska politiker – öppna för en massinvandring av oregistrerade ekonomiska migranter från hela världen är helt förkastligt. För att påskynda registreringen av flyktingar i grannländerna, borde vi ha skickat ner svensk personal som hjälpt till.

  Vi borde också ha hjälpt till med utspisning, hälsovård och om nödvändigt även tält till flyktingar inom Ukraina .Man kan inte äta pansarvapen.

 4. Selma

  Ukrainare har en kristen tradition…är till stor del engelskspråkiga…Är sannolikt relativt lätt assimilerade i Sverige. Har också en stark önskan om att återvända, när konflikten är slut. Det är skillnad mot gruppen som kom 2015.

  • brorson

   Afrikaner, vars äldre släktingar har kristnats av svenska missionärer, har i högre grad än jämnåriga svenskar en protestantisk kristen tradition. Och talar dessutom engelska och kan förmodligen också en del svenska ord. Ukrainare har också en kristen tradition., men den är inte protestantisk utan rysk-ortodox. Som jag har skrivit i tidigare kommentar är sannolikheten att ukrainare skulle komma till Sverige som första land större än att afrikaner skulle göra det. Dessutom befann sig många ukrainare i Sverige, när kriget i Ukraina började, varför Sverige bör räknas som första land även för dem, enligt min åsikt. Men det måste enligt min åsikt även gälla för afrikaner i samma situation (d.v.s. att de befinner sig i Sverige när krig utbryter i deras hemländer), men de torde inte vara särskilt många.

   De flesta afrikanska muslimer bor i Nordafrika,. de beboeliga delarna av Sahara samt länderna närmast söder om Sahara samt i Somalia. De flesta nordafrikaner har så ljus hy så att det är nästan omöjligt att se någon skillnad jämfört med både sydeuropéer och ukrainare ,Detsamma gäller de arabiska folken i Mellanöstern- Egyptier har dock en något mörkare hudfärg

   .I Egypten finns en kristen minoritet, som har lyckats överleva sedan den första kristna tiden och nu räknar lika många individer som Sveriges hela befolkning .Alltså i jämförelse med Egyptens totala befolkning bara en liten minoritet, men helt klart den största kristna folkgruppen i hela den muslimska världen. Den första kristna kyrkan i Indien grundades enligt bevarade dokument är 50 e Kr.

   EU-kommissionens huvudlösa beslut att Ukraina-flyktingar, ska ha rätt att fortsätta till hela EU – utan att ens ha registrerats som flyktingar från just Ukraina i första land de kommit till- kommer att skapa stora problem framöver. Det kan bli värre än 2015, när alla påstod att de var syrier.

 5. Kenth

  Det här är inga bidragsflyktingar med illasinnade tankar att utnyttja systemet.
  De har bara haft oturen att födas och bo på fel ställe där det tyvärr startats krig.
  De är välkomna hit men….skall man skänka pengar måste man vara säker för tyvärr
  dyker det upp insamlingar där pengarna hamnar i någons ficka istället för att komma fram.
  (Finns tyvärr alltid de som skall sko sig på andras olycka)

 6. Bättre förr

  Jag kom att tänka på en viktig skillnad mellan Ukraina och Sverige vad gäller försvarsviljan i Ukraina!
  Nämligen erfarenheten av rysk diktatur under Stalin och senare ett antal andra, och friheten att tänka och tycka fritt efter att Ukraina blivit fritt från Ryssland. Mannen i klippet har uppenbarligen noll erfarenhet av sånt, och eftersom han uppenbarligen valt att ha vänster och/eller vänsterliberala åsikter, har han inte heller märkt av den ökade censuren i Sverige av folk med värdekonservativa åsikter, och av och folk som föredrar att själva utvärdera nyheter i originalform i stället för det nonsens som ofta blir resultatet när journalister har förklarat nyheterna på sitt sätt och med sina värderingar val av s.k. fakta i stället för obestridliga fakta. Folk som levt under rysk diktatur och sedan sett resultatet av att plötsligt få relativt sanna nyheter och yttrandefrihet utan efterföljande fängelsestraff eller liknande har på ett annat sätt lärt sig att tänka själv och att försvara sin frihet. Det är ingen slump att många SD:are har hög försvarsvilja (inte vill ha ett Ryssland av något slag, inte heller en vänsterliberal diktatur) men inte tror att Sverige har tillräckligt bra försvar i dagsläget. När jag lumpade var försvaret ca 3% av BNP nu är det en stor grej att ens komma upp i 2%.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.