Petter Nilsson(SD)

S har inte värnat försvaret!

Morgonens livesändning:

Noterar att sossar försöker vilseleda väljarna avseende försvaret. Diverse inspel, även här i Västerbotten om att de ”andra partierna inte förstått vikten av att satsa på försvaret”.

Man försöker väl rädda ansiktet efter Magdalena Anderssons minst sagt märkliga utspel i NATO-frågan.

Samtidigt ska man ha klart för sig att Sossarna så tidigt som 1968 beslutade tillsammans med Vänsterpartiet kommunisterna – att dra ned på försvaret. Det i det så kallade försvarsbeslutet 1968.

Försvarsbeslutet 2004, där ytterligare avsmalningar gjordes – då satt sossarnas Göran Persson på statsministerposten.

Bekymret är att det finns ett korn av sanning i Socialdemokraternas kritik. Moderaterna har i högsta grad bidragit till nedmonteringen av det svenska försvaret.
Det finns bara ett parti som ständigt förklarat vikten av försvaret. Och problemet med att använda försvaret som en budgetregulator. Det är Sverigedemokraterna.

Samtidigt vettetusan hur sossarna försvarar partiets ambition,exempelvis Juholts kommentar. När han tidigare sagt att ”Ryssland utgör inte på något sätt ett militärt hot mot Sverige och kommer sannerligen heller inte att göra det i framtiden. Att påstå något annat är bara tramsigheter.”:

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

5 kommentarer

 1. Kenth

  Noterat att Putin hotat sverige om vedergällning om de går med i nato.
  Sant eller falskt…ja vad skall man tro på?

  • brorson

   Vilket är det ryska (alternativt engelska) ord, som har använts och vilka är de möjliga översättningarna till svenska? Kan det ryska (alt. engelska) ordet tolkas på mer än ett sätt? Enligt tidigare mediarapportering ska Ryssland ”svara” på en svensk Nato-ansökan, vilket kan betyda vad som helst.Så bra att vi i Sverige slipper censur och har oberoende medier, som inte baraopaertisk rapporterar vad som har sagts eller hänt, utan dessutom vad vi ska tycka om det, så att vi slipper tänka sjålva.

   • Marko

    Man skulle kunna stänga ned all media i Sverige utom ett och man skulle ändå få lika mycket information och lika många olika vinklar på allt.

 2. Jonsson

  Man undrar vad sossarnas långsiktiga plan, med Sverige, har varit!? Ända sedan Palme, som påståtts varit mindre välkommen att lägga sig i UD:s arbete.
  Tror inte ens det behövs en ansökan till Nato, för att Ryssland, ska se sig tvungna att ingripa militärt mot Sverige. Svårt att se något alternativ till svenskt medlemskap i Nato, både i nuläget och framgent. Tyvärr måste vi nog gå med. Främst på grund av försummad försvarsmakt. Dessutom behöver den feministiska regeringen bytas ut. Och FN måste reformeras.

 3. brorson

  Nej, jag tycker inte att sossarna ska klandras för de försvarspolitiska besluten före regeringsskiftet 1976. De var en nödvändig anpassning till verkligheten, bl.a att priset på krigsmateriel hade till mer än det dubbla sedan 1945 och till stora delar var föråldrad. Om SD tycker att vi borde ha behållit hästregementena, föreslår jag att Försvarsmakten ingår avtal med ridklubbarna o, att överta deras hästar vid krigsfara. Och varför inte också några stridiselefanter? Föreslår att SD driver de här kraven i riksdagen tillsammans med MP, som också vill fasa ut de fossila bränslena. Leve havremotorn!

  Startpunkten för nedrustningen av det svenska försvaret var 1980, och vi hade då en borgerlig regering, ledd av Torbjörn Fälldin, C. Under tiden 1981 – 2012 krympte försvarsanslagen med ungefär samma belopp varje år, från 3.0 % av BNP 1980 till 1,1 % 2012 och låg sedan kvar på denna extremt låga nivå under några år, för att fr.o.m 2016 öka så smått till 1,5 % idag. Krympningen av försvarsanslagen under den första tioårsperioden (1981 – 1991) kan kanske försvaras med avspänningen internationell, men borde sedan ha legat kvar på den nivån till idag.

  Om sossarna ska kritiseras, så är det för att de fortsatte nedrustningen under den socialdemokratiska regeringstiden 1994 – 2006, men den kritiken måste i så fall drabba de verkliga landsförrädarna Fredrik Reinfeldt ,statsminister, Carl Bildt, statsminister 91 – 94 och senare utrikesminister, Anders Borg, finansminister och Sten Tolgfors, försvarsminister, vilka fortsatte nedrustningen från den mycket låga nivån 2006.

  Förutom att de slaktade försvaret materiellt och avskaffade både invasionsförsvaret och värnplikten, har de avsevärt försvårat ett återinförande av värnplikten genom allians regeringens migrationspolitiska uppgörelser 2008 och 2011 med MP. Efter ett eventuellt återinförande av allmän värnplikt kommer vi att ha en stor andel värnplitiga som inte uppfattar Sverige som sitt hemland utan snarare som ett fiendeland. Det räcker inte att M har gjort avbön för de migrationspolitiska. uppgörelserna med MP..Det krävs ett totalt avståndstagande från partiledningen sabotage mot det svenska försvaret under allianstiden.

  Jag förstår inte SD:s ensidiga utpekande av sossarna som ensamt skyldiga till nedrustningen, eftersom den socialdemokratiska partiledningen under tiden visserligen är medskyldig till nedrustningen, men dock den mindre skyldiga kraften inom svenskriks politik, i varje fall före SD:s riksdagsinträde. Det är väl inte så att SD har börjat tumma på sanningen för att godkännas som regeringsparti eller åtminstone stödparti till en eventuell M-ledd regering efter höstens val? Ni borde också lära er att skilja mellan den socialdemokratiska partiledningen och partiets vänstersekteristiska svans-.

  Juhlots uttalande är märkligt,. men jag vet inte i vilket sammanhang det uttalades, Det stämmer inte med den bild av honom, som jag har, som tillhörigden försvarsvänliga delen inom partiet .Ni borde i stället granska Tolgfors, både hans säkerhetspolitiska riksdagsmotion 1990, där han verkar tro att amerikanska skattebetalare är villiga att finansiera ett avrustat Sveriges försvar. Och hans agerande som försvarsminister och inte minst turerna bakom hans avgång. Han fick kalla fötter sedan han KU-anmälts av Gustav Fridolin, MP för ”saudivapen”. Han var mer intresserad av big business i vapenbranschen än av Sveriges försvar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.