Ett första drag!

Genom att stänga Försäkringskassans Servicekontor får vi sakta men säkert en försämrad service till medborgarna. Det får mig att bli orolig och fundersam.

Är den långsiktiga politiska tanken att vi skall skrota socialförsäkringen?
Den försäkring som faktiskt omfattar alla som bor och arbetar i Sverige? Vem ska då försäkra de som redan idag är sjuk? Vem ska hjälpa och stötta de svaga i samhället? Har ni i Regeringen ingen verklighetsförankring?
 
Vart tog det välfärdspolitikens kärna vägen, den politik som värnar om sjukvård, hälsa, sociala frågor och socialförsäkringar för alla människor som bor och verkar i Sverige. Vart tog frågorna som rör människors ekonomiska trygghet, sociala tjänster, hälso- och sjukvård, främjande av en god hälsa samt barns och funktionshindrades rättigheter vägen?  
 
De känns som det första draget att urholka försäkringen är taget genom att ni i ledningen beslutat er för att lägga ner Servicekontoren.  
 
Jag önskar att ni som sitter med börsen tänker om!
 
Jag uppmanar alla Politiker och ledningen på Försäkringskassan, bygga en modern Försäkringskassa som erbjuder tillgänglighet byggt på IT-lösningar och mänskliga möten.
Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.