Rätten Att Få ÅldrasTillsammans!

Folkpartiet i Umeå och Länet har drivit denna fråga länge om att man ska få rättan att åldras tillsammans på ett boende livet ut , en så kallad parboendegaranti. Nu kommer ett av våra Vallöften bli en lag!

Den 1 november i år träder lagen angående Rätten att få äldras ihop i kraft. Den slår fast att makar och samboer som varaktigt har levt ihop ska kunna fortsätta bo tillsammans livet ut även om den ena partnern behöver flytta till ett boende. Tidigare har det varit så att makar och samboer har skiljts åt och det har inte varit värdigt.

Parboendegarantin finns i Umeå Kommun sen tidigare dels genom Folkpartiets stora engagemang i frågan och den har efterlevts. Men med en lagstiftning blir  den  mera kraftfull och kommunen kommer inte att kunna ändra  tidgare beslut. 

Skillnaden mellan olika kommuner och län visar att lagstifningen verkligen kommer att behövas.

Det som lagen handlar om, är i grunden  rätten att få själv välja om man vill fortsätta bo tillsammans eller ordna sin vardag på ett annat sätt. Den här lagen innebär att man ska själv kunna välja hur man ska leva sitt liv, så länge man inte skadar någon annan och att människor samtidigt ses som individer.

 

Som Socialliberal är jag glad och stolt att denna lag träder i kraft!!! 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.