Kommunfullmäktige

Idag är det kommunfullmäktige och det är som vanligt en lång dagordning. Från Liberalernas sida så är vi också som vanligt aktiva på fullmäktige. Vi har bland annat en motion på dagordningen. Som handlar om att vi Liberaler vill ha en professionell styrning av de kommunala bolagen. Där ledamöterna ska föreslås av affärsmässiga kriterier och således inte efter politiska maktförhållanden. Styrelseledamöter ska också ha dokumenterad erfarenhet av bolagsstyrning och kan rekryteras även bland personer som inte är bosatta i kommunen.

En kommentar

  1. Hassan

    Bra förslag!
    Idag verkar de kommunala bolagen vara en avsjälpningsplats för inkompetenta politiker som behöver försörjning mm.
    Då kanske bolagens ”vinster” går till kommunen och inte till Gitarrmuseet mfl som ”mygelstöd”!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.