Behövs ett brett politiskt stöd

Det är bra om vi får en migrationspolitik i Sverige som har ett brett politiskt stöd. Tycker det är bra att flera partier sluter upp bakom Liberalernas linje. Liberalernas motion om migrationspolitiken har fått stöd av M, KD och SD på sju områden Skulle vara bra om även Socialdemokraterna ansluter sig till ett antal av våra förslag. Så var nämligen fallet i den parlamentariska migrationskommittén.

2 kommentarer

 1. Brorson

  Löfvén försöker återigen skrämmas med SD, den här gången genom påståendet att ”Åkesson håller i taktpinnen”. För alla med någorlunda insikter i politiken är det däremot uppenbart att Sabuni har hållit i taktpinnen och att SD har ställts inför valet take in or leave it. Att det förhåller sig så klargjordes mycket tydligt av både Sabuni och Åkesson i söndagens TV-debatt. Åkesson sa bl.a. att hansparti har medverkat till att göra ”ett dåligt förslag lite mindre dåligt”.

  Hur har det kunnat bli så?

  Först och främst genom att Liberalernas medverkan i en ny borgerlig regering är av största vikt för både M och KD. Liberalerna har därigenom en vida större påverkansmöjlighet än partiets nuvarande riksdagsmandat ger vid handen, vilket Sabuni har förstått att utnyttja.

  För SD hade ett nej medfört risk att SMP-förslaget kommer att vinna, vilket säkerligen hade utlöst ett enormt missnöje bland SD-väljarna. Åkesson har alltså haft den tunga uppgiften att förklara för SD-väljarna än att han hade inget annat val än att säja ja till L. Och man måste ju erkänna att den uppgiften har han klarat galant.

  Ska Liberalerna avstå från regeringsmedverkan bara för att Åkesson har visat sig vuxen uppgiften att agera som en seriös politiker? Det är vad partiledarens motståndare inom det liberala partiet vill. Sabunis linje är Liberalernas enda chans att förbli ett riksdagsparti. De, som hugger henne i ryggen, jämnar i själva verket vägen för Åkesson att ta över taktpinnen.

  Vad jag själv vill? Spelar det egentligen någon roll? Men jag kan väl avslöja att som kärnkraftvän kommer jag aldrig att glömma bilden av L:s förre partiledare Jan Björklund bärande en skylt ”Ja till kärnkraft”. Vilket är det huvudsakliga skälet till att jag tycker att L behövs i riksdagen. L måste nu lägga de interna striderna åt sidan och åter ta på sig ledarrollen i kampen för en ansvarsfull energipolitik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.