Inte bra för Umeås utveckling!

Det verkar som att Regeringen gör en vänstersväng i sin politik. Som läget ser ut nu, så har Regeringen gjort upp med Vänsterpartiet om hela vårbudgeten.

Jag börjar känna en stor oro, över att socialdemokraterna söker mera och mera stöd hos vänstern. Även i Umeå så ser vi att (S) öppnar upp för ett samarbete och den strategiska planen är ett alldeles färskt exempel.

Ett samarbete innebär att man låter (V) påverka den praktiska politiken och deras motstånd mot privat företagsamhet och valfrihet i skola och omsorg, har tyvärr i tidigare samarbeten fått stort genomslag. Vänsterpartiet har heller aldrig förstått, att det är, företagen som bär upp Sveriges välfärd. Om det inte fanns företag, så skulle vi varken ha råd med skolor, äldreomsorg och sjukvård.

När det gäller socialdemokraterna så har man inte egen majoritet i kommunfullmäktige och behöver stöd för sin politik. Att man då söker stöd från Vänsterpartiet för att få igenom sin politik, är ändå lite överraskande.

Den vänstersväng vi även ser i Umeå idag, är inte bra för Umeås utveckling och det känns verkligen inte bra, att socialdemokraterna låter vänstern ha ett sådant inflytande i politiken i Umeå

http://www.expressen.se/nyheter/regeringen-overens-med-v-om-budgeten/

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.